Husbil365

CampingSverige.se

24.10.12

Av: Leif Berglund/Husvagn på Väg
Dela
 

Frankia 2013: Erbjuder många alternativ

Frågan är om något husbilsmärke kan erbjuda så många alternativ som Frankia. Modellåret 2013 finns detta märke med inte mindre än 65 olika planlösningar och med förmodligen marknadens mest omfattande chassialternativ.

Läs mer om husbilar här 

Forsberg Fritidscenter har valt att fokusera på några av Frankias storsäljare

Forsberg Fritidscenter har valt att fokusera på några av Frankias storsäljare


Valt att fokusera på Frankias storsäljare

Av dessa många modellalternativ har den svenska importören, Forsbergs Fritidscenter, valt att fokusera på några av Frankias storsäljare som Luxuru- Class 840 och 8400 byggda på Fiat eller Mercedes med Alko:s boggiechassi.

Dessa kompletteras i år med ExlusiveClass 790, ComfortClass 740 och den helt nya integrerade modellen 680 GD i HolidayClass. Samtliga dessa modeller kan sägas tillhöra premiumsegmentet, eller strax under, av husbilar.

Den nya designen invändigt på Frankia modell 2013 har fokus på att skapa en skön atmosfär och inte vara alltför extrem. Ledorden inför omgörningen´har varit ”harmonisk, praktisk och funktionell”.

Även under 2013 är Frankia ensamt om att erbjuda husbilar på Mercedes Alko 6 T-chassi med dubbelaxel. Beteckningarna på bilarna med detta chassi heter 7900 och 8400 och har en totalvikt på sex ton.

Det finns möjligheter till att försäljningen av Frankia kommer att öka framöver i takt med att märket får fler återförsäljare. Under 2012 har två tillkommit: Forsbergs Fritidscenter i skånska Bjuv och Stockholms Husbil & Husvagnscenter i Täby.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt