Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

3.8.10

Av: Hans Duggen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Frankrike: Camping i Annecy – alpernas Venedig

På gränsen till alperna ligger staden Annecy invid sjön med samma namn. Utsikten mot alperna vid Chamonix är bedårande, både från campingplatserna vid sjön och från Annecys turistplats mitt i staden. Klimatet är förträffligt, det doftar av Provence och det finns många utflyktsmål till både närliggande och mer fjärran platser.

Palats, fängelse, rådhus – platsen har genomgått allt och är Annecys mest kända motiv

Palats, fängelse, rådhus – platsen har genomgått allt och är Annecys mest kända motiv


Annecy ligger vid västra stranden av Lac de Annecy (Annecysjön). Alperna har bildat denna sjö och dess utlopp rinner rakt igenom staden, där det ibland kan vara stekande hett. Denna franska stad ligger 40 km söder om schweiziska Genève. Det strömmande vattnet i floden är svalt och skapar en behaglig atmosfär vid stranden, vilket både svanar och uteserveringar drar fördel av. Stränderna söder om staden har lite varmare vattentemperatur. Annecy nämns första gången år 1107 och då byggdes kyrkor och slott på en romersk bosättningsplats.

År 1401 övergick staden till greven af Savojen och blev denna landsdels huvudstad knappt 50 år senare, och efter införandet av calvinismen blev Annecy också säte för biskopen i Genève, som helt enkelt flyttade sina tillhörigheter hit. En kort period efter den franska revolutionen blev staden fråntagen dess självständiga rättigheter och blev 1815 förd tillbaka under huset Savojen. År 1860 anslöt sig Savojen till det franska riket och Annecy har sedan den tiden varit huvudstad för Departementet Haute-Savoie.
Den inre gamla staden har bevarat sin medelålders och måleriska prägel vilket drar till sig många turister. Därmed finns också ett stort antal restauranger och ett myllrande folkliv runt floden.

Pont des Amours – Kärleksbron

Pont des Amours – Kärleksbron


Sevärdheter

Staden har några sevärdheter men egentligen inga särskilt omtalade. Inte något museum a la Guggenheim, inte någon katedral a la Notre Dame i Paris utan i Annecy är det helheten som drar – en helhet som inte finns på så många ställen. En helhet bestående av måleriska kvarter, härlig atmosfär, ren luft och vacker natur runt om hela staden. Hela den gamla staden med sina vackra hus längs floden är en stor sevärdhet. Även under riktigt varma perioder är det relativt svalt vid floden och sjön, där det kalla vattnet från de höga bergen strömmar fram. Utöver detta kan nämnas Borgen Annecy, den gotiska katedralen St. Pierre och utflyktsbåtarna vilka är en stor attraktion.  De lägger till precis vid sidan av flodens mynning och den närliggande vackra parken, redo att ta dig igenom en storslagen tur på en kristallklar flod med höga berg runtomkring.

Staden förväntas bli arrangör för de olympiska vinterspelen 2018.

Måleriska kvarter på många ställen

Måleriska kvarter på många ställen


Campingmöjligheter

Det finns en enda campingplats i staden, Belvedere Camping, men åtskilliga i stadens närområde, främst vid sjön. Platserna är olika vad gäller utrustning och belägenhet och kan tillmötesgå alla krav vid ett kortare eller längre uppehåll i staden eller vid den rekreative sjön, som sägs vara Europas renaste sjö och där vattentemperaturen ligger på 24 grader under sommaren.

Camping Belvedere:
Kommunens campingplats ligger på gångavstånd till centrum (branta gator när man går till fots – stigen "Chemin de Belvedere" går INTE via "Boulevard de la Corniche", men är en genväg för fotgängare) eller man kan ta sig med buss från busshållplatsen vid campingplatsen. Platsen har utmärkta faciliteter och är på grund av sin centrala belägenhet nära centrum en bra plats för ett stadsbesök av kortare eller längre varighet. I receptionen talar man engelska. Platsen ligger högt med delvis utsikt över sjön och bergen mot öst. Lugn turistplats.

Klicka för större bild


Camping Au Coer de Lac

Campingplatsen ligger 7 km från Annecys centrum i landsorten Sevrier. Det är direkt avgång till stranden direkt från platsen och till naturparken ¨Les Bauges¨. Mobilehomes kan hyras. Platsen är ett semesterland med underhållning, boule, bordtennis och volleybollbana. Paragliding förmedlas.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt