CampingSverige.se

21.6.10

Av: Hans Reckweg Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Frankrike: Kombinera campingsemestern med Tour de France

Få en annorlunda semester och upplev världens största cykellopp Tour de France, live från vägkanten.

Klicka för större bild


Camping är idealisk för en tur i de franska alperna, där speciellt L ´Alpe d´Huez och Mont Ventoux är platser där den största dramatiken ofta förekommer på detta cykellopp. Loppet har endast en vinnare bland alla stjärncyklister och en hord av vattenbärare och alla presterar de sitt yttersta. Kort sagt en upplevelse som är värd att skåda från första parkett. Det är i år 97e gången som loppet går av stapeln.

En campingtur till ett av de områden där touren går kan alldeles utmärkt kryddas med ett extra dygn eller fler i närheten av någon av upploppsplatserna.

Klicka för större bild


Upploppet sker som alltid på Champs-Élysées i Paris söndagen den 25 juli 2010. Ett förslag skulle kunna vara att uppehålla sig i närheten av städerna Gap och Sisteron mellan den 14 och 15 juli och se både upploppet och målgången på nära håll. Den lokala turistbyrån erbjuder förslag till turister av alla kategorier, även till dem som vill blanda ut dessa utfordringar med att uppleva det vackra alplandskapet.

Gap ligger ca 750 m ö h och har varit upploppsplats många gånger. Nu har man allierat sig med systerbyn Sisteron, varifrån touren börjar igen torsdag den 15 juli, för att koordinera arbetet med etappskiftet och här finns flera bra förslag på upplevelser både före, under och efter att Touren har passerat.

CampingSverige.se körde Tour de France 2003 med bil och husvagn. Läs om den resan här: www.campingsverige.se

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt