CampingSverige.se

31.10.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Glamping – en annorlunda campingupplevelse

Begreppet glamping, eller glamourös camping, har blivit enormt populärt på senare år. Utbudet för de äventyrssugna är stort: Allt från trädkojor, safaritält i öknen, fashionabla stugor i djungeln till pittoreska husbilar vid strandkanten.

En glammigare upplevelse av camping.

En glammigare upplevelse av camping.


Trenden med Glamping har vuxit sig starkare under de senaste tio åren och tilltalar resenärer som drömmer om att maximera sitt friluftsäventyr – utan att offra de bekvämligheter som bara ett fint hotell kan erbjuda. Fantasin sätter gränserna för vart i världen du kan och vill uppleva en glampingplats. Känner du för att prova på en ny semesterupplevelse under en stjärnklar himmel i skogen eller i ett tält uppspänt över marken, så kommer några tips från Momondo här:

Klicka för större bild


Scarabeo Camp, Marocko

En knapp timmes bilfärd från Marrakech hittar du en glampingplats mitt ute i Agafayöknen. I det karga landskapet står nomadtält i naturmaterial uppställda, inredda med vackra berbermattor, antika möbler och kulörta lyktor.

Klicka för större bild


4-Rivers Floating Lodge, Kambodja

En gömd pärla där du får chansen att uppleva en orörd djungelflod där tolv lyxigt inredda tält har monterats på flytbryggor. Passa på att njuta av kvällssolen med en cocktail på bryggan till ljuden från djuren i djungeln omkring dig.  

Klicka för större bild


Florence Springs, Wales

I lyxigt inredda tält kan du få en försmak av den Walesiska landsbygden som för tankarna till Tolkiens magiska fantasivärld i Sagan om Ringen. Utöver tält kan du som glampare här prova på att bo som en hobbit.

Klicka för större bild


Glamtents, Norge

I natursköna Jevnaker, bara en timme norrut från Oslo, kan du breda ut dig på en dubbelsäng i mitten av ett stort, mysigt och stilrent inrett lyxtält. Glamtents har allt från elektricitet till värme finns för en så bekväm vistelse i naturen som möjligt. Vakna upp av fågelkvitter och morgonsol som lyser upp tältduken, och när det blir för varmt kan du rulla ner väggarna för svalkande vindar för att komma ännu närmare den vackra miljön.

Läs mer på:
www.momondo.se

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt