Housecar

CampingSverige.se

1.5.11

Av: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Goda råd för förvaring av resevagnen

När man inte använder tältvagnen, husvagnen eller husbilen kan det vara en utfodring i sig att hitta en bra förvaringsplats för den, speciellt om man bor i lägenhet.

Förvaring av resevagnen

Förvaring av resevagnen


Tältvagnar är lättast att förvara eftersom man kan köpa en speciell förvaringsutrustning som gör att den kan ställas på högkant så den nästan inte tar någon plats alls. Husvagnen och husbilen tar dock lite mer plats. En vagn bör högst stå på offentlig väg 24 timmar åt gången. Vid förvaring under kortare tid kan vagnen eller husbilen stå på egen mark, till exempel på uppfarten. Är detta inte möjligt kan man välja en offentlig parkeringsplats där långtidsparkering är tillåten, men det betyder också en ökad risk för inbrott.

Vinterförvaring erbjuds både privat och av campingplatser och campingförsäljare mot betalning. Det kan handla om både utom- och inomhusförvaring. Husvagnen bör helst ställas på fast och torrt underlag, och syd- sydvästvänd, vilket gagnar vagnen. Den bör inte stå kallt och fuktigt i skugga mot tillexempel en norrvänd mur.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt