CampingSverige.se

28.11.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Gondol Hemavan - 2017

Nu är det klart. Hemavan får en ny gondol/telemix till säsongen 2017/2018. Dessutom presenteras Vision 2025 där två nya expressliftar, en ny fjällrestaurang ett helt nytt skidområde, bostäder och andra stora planer finns med, bl a en ny fjällcamp.

Invigningen  av den nya toppmoderna gondolen beräknas till november 2017.

Invigningen av den nya toppmoderna gondolen beräknas till november 2017.


Hemavan är inne i en expansiv fas där man till säsongen 15/16 investerade 33 MSEK i ett nytt snösystem, ny belysning och en ny arkitektritad topprestaurang. Nu är det klart med ytterligare en investering som blir den största någonsin för Hemavans skidområde. En ny toppmodern gondolbana/telemix ska byggas, där investeringen omfattar cirka 65 MSEK och blir en milstolpe för Hemavans utveckling. Invigningen beräknas till november 2017.

Det går att köra in en barnvagn eller rullstol i någon av gondolerna och på så sätt ta sig upp för att njuta av den vackra utsikten, säger  Pontus Lindh, Marknadsansvarig på Hemavan Alpint.

Det går att köra in en barnvagn eller rullstol i någon av gondolerna och på så sätt ta sig upp för att njuta av den vackra utsikten, säger Pontus Lindh, Marknadsansvarig på Hemavan Alpint.


Byggstart våren 2017

- Det här är en investering som ligger helt i linje med Hemavan Alpint´s ambition om att utveckla den alpina produkten och öka Hemavans attraktionskraft ytterligare. Gondolbanan/telemixen är efterlängtad och kommer innebära en betydligt bättre gästupplevelse för områdets gäster. Den nya liften kommer även stärka Hemavans position som norra Sveriges ledande skidort. Detta säger Thomas Ringbrant VD för Hemavan Alpint AB.

Byggstart sker under våren 2017 och gondolen/telemixen kommer att ersätta den befintliga liften, Norrliften. Den nya liften är en så kallad kopplingsbar telemix vilket innebär att både gondoler som rymmer åtta personer och 6-sätes soffor kommer att sitta på vajern. Gondolen/telemixen är driftsäker och tål vind och kyla på ett bättre sätt än den befintliga liften.

- Färden upp till toppen kommer numera bli en upplevelse i sig. Nu kan våra gäster vila benen samtidigt som de kan njuta av milsvid utsikt över våra riktiga fjäll. Den nya liften kommer även innebära en bättre produkt året om då fjällvandrare och cyklister enkelt kan ta sig upp på fjället under sommarmånaderna. Den nya liften kommer även öppna upp för nya grupper att ta sig upp på fjället. Det går att köra in en barnvagn eller rullstol i någon av gondolerna och på så sätt ta sig upp för att njuta av den vackra utsikten.  Detta säger Pontus Lindh, Marknadsansvarig på Hemavan Alpint.

Vision 2025 innefattar många planer.

Vision 2025 innefattar många planer.


Fjällcamp - ingår i Vision 2025

Samtidigt som det står klart med en ny gondol/telemix presenteras fler stora planer i Hemavans nya "Vision 2025". Däribland två nya expressliftar, en ny fjällrestaurang ett helt nytt skidområde och nya bostäder.

En av de stora planerna som ingår i Vision 2025 är att det söder om E12 i anslutning till nya Gondol Hemavan planeras en ny camping med modern teknik och servicebyggnader. Den nya campingen rymmer cirka 120 husvagnsplatser, cirka 30 husbilsplatser/korttidsplatser, ett 30-tal stugor och servicebyggnader. Den nya campingen ersätter befintliga Solkatten Camping.

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt