Campout

CampingSverige.se

1.7.09

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Göta Kanal - Sveriges längsta äventyr

Göta kanal är ett av de största byggnadsprojekt som någonsin genomförts i Sverige. Kanalen sträcker sig från Sjötorp vid Vänern till Mem vid Slätbaken och är 190 km lång och har 58 slussar.

Klicka för större bild


Av sträckan är 87 km grävd kanal. Göta kanal är en av Sveriges mest kända turistattraktioner med ett stort utbud av bokningsbara semesterpaket och aktiviteter för hela familjen.

Kanot- och familjekanalen:
Här får du tips om att paddla på kanalens lugna vatten, besöka djuren i Kolmårdens Djurpark, förflytta dig tillbaka till riddarnas värld på Hova Riddarvecka eller gå på spännande guidetur i Karlsborgs Fästning.

Äventyrs- och ryttarkanalen:
Lär dig överleva i skogen, vaska guld, ta en ridtur på islandshäst längs kanalen eller njut av en flerdagars vandring längs Göta kanal.

Klicka för större bild


Cykelkanalen:
En av Sveriges populäraste cykelleder går längs Göta kanal på den idylliska bilfria dragvägen intill kanalen med sitt båtliv. Du bor på något av de trivsamma vandrarhemmen längs kanalen; lunchpaket och middag ingår. Välj bland det stora utbudet av cykelpaket.

Båtkanalen:
Att ombord på en passagerarbåt sakta glida fram i det vackra landskapet är en enastående upplevelse. Här finns allt från dagsturer med lunch ombord till två- eller fyradagarsturer med övernattning ombord.

Kultur- och romantikanalen:
Gå på teater i Motala och roas av det historiska spelet om Göta kanal. Eller följ med på en mystikvandring på Charlottenborgs slott. Forsviks Bruk är en av landets äldsta märkligaste industrimiljöer. Skäm bort dig på Söderköpings Brunn med en Romantisk weekend.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt