CampingSverige.se

2.7.16

Av: Sandra Irengård Fotograf: Ölandsbladet
Dela
 

Grattis Saxnäs!

Förra året instiftade Ölands Vattenråd ett vattenpris, för att uppmärksamma personer eller organisationer som gör stora insatser för Ölands vatten. Årets vattenpris går välförtjänt till Lasse och Catrin Sörensson på Saxnäs Camping.

För andra året i rad delas Ölands Vattenpris ut.Lyckliga vinnare är paret Sörensson på Saxnäs Camping.

För andra året i rad delas Ölands Vattenpris ut.Lyckliga vinnare är paret Sörensson på Saxnäs Camping.
Fotograf: Johan Malmqvist/Ölandsbladet


– Det är väldigt roligt när det man gör uppmärksammas. Och att vi skulle få vattenpriset hade jag inte räknat med, säger Lasse Sörensson.

Tanken är att priset ska premiera och uppmärksamma särskilda insatser som gagnar Ölands kust-, yt- eller grundvatten. Priset får delas ut högst en gång per år och nomineringen sker av föreningens medlemmar. Pristagaren ska ha genomfört en konkret åtgärd för Ölands vatten. Det har Lasse Sörensson gjort med råge i år.

Han gick från tanke till handling och det handlar om att ta vatten från Östersjön istället för det kommunala vattnet. Det går trots allt åt 3 000 kubikmeter vatten per år för att hålla poolområdet på Saxnäs Camping i ordning.

Sjövatten används i ett av servicehusen och ytterligare ett är på gång att kopplas in. Alla kranar är snålspolande och duschtiden är nu endast på två minuter, innan man måste betala mer.

– Vi har investerat ungefär 200 000 kronor. Det känns överkomligt, speciellt eftersom vi sparar 2000 kubikmeter vatten om året, det är ungefär 60 000 kronor.
– Det som är roligt är att vi hela tiden får nya tips om hur vi kan spara vatten från våra gäster, säger Lasse Sörensson.

Läs mer på:
www.vattenorganisationer.se

Källa:Barometern

Se också...
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt