Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

25.10.18

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Halloween: Rysliga dagar på Gröna Lund och Kolmården

Flera dagar, flera shower, längre öppettider och nya rysliga områden är Kolmårdens och Gröna Lunds svar på fjolårets Halloweensuccér. När mörkret lägger sig över de populära parkerna blir det rysligheter för alla som vågar.

Kolmården laddar för Halloween och håller öppet  27-28 oktober samt 31 oktober - 4 november.

Kolmården laddar för Halloween och håller öppet 27-28 oktober samt 31 oktober - 4 november.
Fotograf: Kolmården


Det är sjunde året i rad som Kolmården bjuder in till Halloween – ett event som vuxit sig större för varje år och i fjol lockade över 36 000 gäster. I år väljer Kolmården att förlänga eventet och öppettiderna för att gästerna ska få uppleva mer rysligheter i mörkret. Satsningar görs på ljud, ljus och skrämmande karaktärer som ska ska bidra till att Halloween blir ännu läskigare.

2017 var första gången man arrangerade Halloween på Gröna Lund och succén var ett faktum, med hela 85 000 besökare på de 10 öppetdagarna. Till i år har man därför utökat Halloween-firandet med tre dagar, adderat tre nya skräckattraktioner och ökat de tematiserade områdena i parken. Gästerna kommer även att stöta på fler levande (och döda) aktörer som rör sig fritt på området.

- Det känns otroligt kul att kunna skapa en ännu större upplevelse med mer ljus, ljud och skrämmande väsen när mörkret sänker sig över Kolmården, säger Helena Bruhn.

- Det känns otroligt kul att kunna skapa en ännu större upplevelse med mer ljus, ljud och skrämmande väsen när mörkret sänker sig över Kolmården, säger Helena Bruhn.
Fotograf: Kolmården


Tema rysmys

- Det känns otroligt kul att kunna skapa en ännu större upplevelse med mer ljus, ljud och skrämmande väsen när mörkret sänker sig över Kolmården. Temat är fortfarande rysmysigt för att passa alla åldrar, men den som vågar stanna till kvällen har i år möjlighet att uppleva något riktigt läskigt, säger Helena Bruhn, spökchef och projektledare för Halloween på Kolmården.

I parken tematiseras flera områden som piraternas tillhåll och det gamla tivolit, där den mystiske tivolidirektören bjuder på luriga magitrick för sina gäster. Man satsar också på flera nyskrivna shower och en ny dansföreställning.

- Det blir flera områden, flera shower och mer tid att uppleva allt rysligt på, det har varit efterfrågat av våra gäster, säger Helena Bruhn.

Skeppet är en nykomling på attraktionslistan.

Skeppet är en nykomling på attraktionslistan.


Gröna Lunds attraktioner

Likt förra året blir Gröna Lunds Lilla Område anpassat till de yngre barnen, fyllt med pumpor, snälla häxor och en ny barnföreställning. Det Stora Området har en mörkare inriktning med tematiserade områden så som kyrkogården, zombiezonen, träsket och majsfältet.

Om vädret tillåter hålls alla attraktioner öppna. Totalt bjuder Halloween på Gröna Lund på 32 attraktioner (inkl. alla skräckhus). (Flygande Mattan är stängd pga planerad service). Tre nyheter för i år är Skeppet – ett orientaliskt skepp, som bär på en tusenårig förbannelse, O-turen (Kärlekstunneln) – en kärleksforskare har tappat ut ett främmande ämne i vattnet som förvandlat hela Kärlekstunneln samt Virus (Skrattkammaren) – ett biomedicinskt laboratorium där allt gått snett.
Öppettider

Halloween på Kolmården håller öppet 11.00-19.00 under 27-28 oktober och 31 oktober - 4 november.

Halloween på Gröna Lund håller öppet 26 oktober-4 november.

Se också...
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt