CampingSverige.se

21.5.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Hambofesten går till Järvsö

När Hälsingehambon förra året återuppstod, efter flera år i träda, blev det succé. I år fortsätter folkfesten genom Hälsinglands böljande landskap.

Som åskådare får du se folkdräkter från hela landet i Hälsinglands vackra miljö.

Som åskådare får du se folkdräkter från hela landet i Hälsinglands vackra miljö.


– Dansen och folkmusiken lever i allra högsta grad, säger Anna Valsberg i Föreningen Hälsingehambon. Intresset är stort för danskurser och danstillställningar.

Hälsingehambon lockar deltagare i alla åldrar och på alla nivåer. Förra året infördes en rad uppskattade nyheter bland annat att ett par kan bestå av man och kvinna, två kvinnor eller två män berättar Anna Valsberg.

Tävlingen, som går av stapeln den 9:e juli, inleds i gryningen utav riksspelmannen Görgen Antonsson. Efter att ha läst Hårgasägnen i morgonsolen spelar Antonsson dagens första Hårgalåt varvid skönsjungande Pär Engman stämmer upp i en ljuvlig Hälsingevals.

– På varje etapp får publiken möjlighet att rösta fram sitt favoritpar. Paren får under etappens sista minut ta till vilka medel de vill för att fria till publiken, förra året fick vi se hjulningar, frivolter och andra friturer.

– Tävlingen är en fägring för ögat, som åskådare får du se folkdräkter från hela landet här i Hälsinglands vackra miljö, säger Anna Valsberg och menar att även den som inte känner för att dansa har mycket roligt att ta del av.
– Det blir musik, god mat, bad och fest, alla är välkomna.

Källa: Pressmeddelande

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt