CampingSverige.se

17.12.15

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Har du sett på maken – en husvagn på skidor!

När man trodde man hade sett allt – då dyker det upp en husvagn på skidor. Det är Fritidsvagnen, som introducerades för två år sedan, som tagit sitt koncept ett steg längre.

Num finns även soltak från Svenska Tält till Fritidsvagnen.

Num finns även soltak från Svenska Tält till Fritidsvagnen.


På förra årets Caravan Stockholm-mässa i Kista presenterades en världsnyhet i Fritidsvagnens monter.
– Vi fortsätter att stötta människors fritid och breddar marknaden genom att ta klivet ut på skidor, säger Niclas Runberg.  

Tanken är att göra husvagnen tillgänglig även för skoterälskande människor. Bara i Sverige finns det drygt 250 000 snöskotrar och en stor mängd ATV-fordon som har vuxit sig stark på marknaden.
Martin Stenport är försäljningschef på Fritidsvagnen och tror att användningsområdet är mycket stort för den här typen av husvagn.

– Utrustad med skidor bör den vara intressant för bl a renskötare, polis, tull, eventbolag, företag inom upplevelseturism - det är bara fantasin som sätter begränsningarna, säger han.

Enkelt att montera

Skidorna är utvecklade tillsammans med Mora Products AB och kan enkelt sättas på utan några extra specialverktyg. Man vevar man ner vagnens stödben, tar bort hjulet, monterar skidorna i samma bultmönster som hjulen och vevar upp stödbenen. Fritidsvagnen lanserades i Sverige i augusti 2013 och finns i tre olika planlösningar; N, NT, NTL och med tre yttre designalternativ: Hunter, Action och Sport. Priset börjar från 105 000 kronor. Fritidsvagnen säljs med fri hemleverans över hela landet och servas via Mekonomen.

Klicka för större bild


Nu även som hästtransport!

Fritidsvagnen har även lanserat Fritidsvagnen HTC - en välutrustad 2-axlad hästtransport. Hästtransporter är kanske de släpfordon som dras mest frekvent av sina ägare, inte ovanligt med 3-4 gånger per vecka till och från träningar och tävlingar.

Vagnen har en gedigen standardutrustning med bla aluminiumbelagt golv, gummimatta, sidosparkskydd, mjuk mellanvägg, borttagbar mellanvägg, vadderade sidoväggar, innerbelysning, tredje högt placerat LED bromsljus, öppningsbara fönster med galler, Knott kvalitetschassi, gasdämpad bakramp samt tryggheten att ha det i särklass största servicenätet bland hästtransporter i Sverige via Mekonomen och den unika tryggheten med Fritidsvagnen Falck Assistansgaranti som standard.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt