CampingSverige.se

29.7.19

Av: Daniel Andersson Fotograf: Matts Torebring
Dela
 

Här finns Sveriges bästa rastplatser

Riksförbundet M, tidigare Motormännen, utser årligen den bästa rastplatsen i varje län utifrån kriterier som tillgänglighet, utrustning, funktionalitet och skötsel. Under 2018 bedömdes runt 250 rastplatser runt om i Sverige.

Bästa rastplats i Jönköping är Gyllene Uttern.

Bästa rastplats i Jönköping är Gyllene Uttern.
Fotograf: Matts Torebring


– Rastplatserna har stor betydelse för trafiksäkerheten, säger Heléne Lilja, chef för kommunikation och samhälle på Riksförbundet M Sverige. Under långa resor är det viktigt att kunna ta pauser för att vila. En trött förare är lika farlig som en onykter förare.

I sin granskning av rastplatserna har vägombuden bland annat bedömt parkerings- och uppställningsmöjligheter, säkerhet, toaletter, lekutrustning, promenadstråk, belysning och skyltning. Skötseln, städningen och hygien på rastplatserna har också granskats.

Heléne Lilja, chef för kommunikation och samhälle på Riksförbundet M Sverige.

Heléne Lilja, chef för kommunikation och samhälle på Riksförbundet M Sverige.


Ny granskning

De bästa rastplatserna i varje län kommer att få en skylt uppsatt med texten ”Länets bästa rastplats”. Samtidigt drar årets granskning igång. M Sveriges vägombud, som just nu kör runt på våra vägar, bedömer inte bara rastplatserna, de granskar också vägkvalitet och driver olika kampanjer för ökad trafiksäkerhet.

I år kommer de att kontrollera hastigheten utanför skolorna, informera om hur man undviker viltolyckor och vad som gäller om man råkar ut för en viltolycka samt kontrollera användning av körriktningsvisare.

Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt