CampingSverige.se

13.10.12

Av: Lars Erik Paulsson
Dela
 

Helintegrerade instegsmodeller även från Adria

Nu sällar sig även Adria till den ökande skara husbilstillverkare som erbjuder helintegrerade instegsmodeller.

Sonic Axess påminner starkt om ”vanliga” Sonic. Största utvändiga skillnaden är kanske den något enklare bodelsdörren.

Sonic Axess påminner starkt om ”vanliga” Sonic. Största utvändiga skillnaden är kanske den något enklare bodelsdörren.


Vuxit sig allt starkare på marknaden

Under de senaste åren har de helintegrerade husbilarna vuxit sig allt starkare på marknaden, framför allt på de halvintegrerade modellernas bekostnad. Och medan helintegrerade husbilarna tidigare ansågs utgöra toppskiktet av utbudet, så har allt fler tillverkare börjat satsa på lite billigare modeller av denna biltyp.

Hemligheten bakom konceptet är att man ”skalar bort” de allra lyxigaste detaljerna, samtidigt som man drar nytta av det utvecklingsarbete – till exempel när det gäller karossuppbyggnad och isolering – som man lagt ned på sina exklusivare modeller. Samtidigt behåller man också fronten – den enskilda detalj som kanske är allra dyrast att utveckla på en helintegrerad husbil.

Inbjudande sittgrupp med L-soffa i två av Sonic Axess-modellerna.

Inbjudande sittgrupp med L-soffa i två av Sonic Axess-modellerna.


2 nya planlösningar

Detta är precis vad Adria har gjort med sin nya modellserie Sonic Axess, som på endast några punkter skiljer sig från ”vanliga” Sonic. I Axess-utförandet mäter bilen dessutom under 7 meter i längd.

Tre olika planlösningar står på programmet: 1 600 SCT med fristående dubbelsäng, 1 600 SL med långbäddar och 1 600 SPS med tvärställd dubbelsäng. 4 fasta sovplatser finns i samtliga, och i SL-versionen finns dessutom möjlighet att förvandla långbäddarna till en stor dubbelsäng som även rymmer ett (litet) barnbarn.

Övriga husbilsförändringar 2013 består i 2 nya planlösningar i Renault-baserade Matrix Supreme samt en Sport-modell (Sport 690 SC) med riktig drottningssäng.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt