Tumbo

CampingSverige.se

17.10.14

Av: Leif Berglund Fotograf: Hobby
Dela
 

Hobby 2015: Vantana – ny minsting från Hobby

Tyska Hobby har under många år varit ett alternativ för dem som velat ha en relativt smidig och kompakt husbil. Men nu är det faktiskt första gången som Hobby presenterar en Van-modell byggd på originalkaross – en så kallad plåtis.

Vantana finns tre storlekar; 55, 60 och den större 65 med långbäddar.

Vantana finns tre storlekar; 55, 60 och den större 65 med långbäddar.


Vantana heter den nya modellserien och är förstås Hobbys minsta van och byggd på den nya generationen Fiat Ducato. I serien finns tre storlekar; 55, 60 och den större 65 med långbäddar. För att vara en plåtis har Vantana en hög standard med bland annat en hel del komforthöjande komponenter. Bilarna i denna serie erbjuds också med en mängd olika exteriöra lackeringsalternativ.

Ett snäpp uppåt både i storlek och i designtänkande är serien Edition, som tidigare hette Siesta Van Edition. Siesta är sedan flera år tillbaka Hobbys storsäljare med nio modeller i serien. I år har Siesta nydesignad exteriör och samtliga av modellerna är byggd på Fiats nya X 290-chassier. De tidigare Fordbaserade Siesta har utgått.

Nya Optima kommer med tio planlösningar med trendigt ljus inredning och en del smarta detaljlösningar.

Nya Optima kommer med tio planlösningar med trendigt ljus inredning och en del smarta detaljlösningar.


Optima – ny serie

Om Siesta bara genomgått smärre förändringar kan det bero på den nya serien Optima som kan sägas vara en uppgraderad Siesta. Om de flesta Siestamodellerna är gjorda för två personer finns fler alternativ med taksäng i Optima-serien. Optima kommer med tio planlösningar med trendigt ljus inredning och en del smarta detaljlösningar.

Premium Drive är Hobbys toppserie och finns i fyra utföranden; 65 HFL är med fransk bädd, 70 HQ med drottningsäng medan 70 HGE och 70 GE har långbäddar. Alla utom 70 GE har elmanövrerad nedsänkbar bädd ovanför sittgruppen.

Vinkelköket i nya Optima-modellen.

Vinkelköket i nya Optima-modellen.


Sweden edition

Som tidigare år levererar den svenska generalagenten, Forsbergs, Hobbybilarna i en speciell Sweden Edition som har rikligare standardutrustning än de tyska grundmodellerna.

Såväl Hobbys vagnar som bilar kan fås med det nya elektroniksystemet med det osexiga namnet CI-BUS-Bord-Management.  Dessbättre är systemet roligare än namnet. Vad det i grunden handlar om är att man på en LCD-panel, eller via en smartphone, kan styra många av fordonets funktioner.

Se också...
Länkar Länkar:
Länkar Hobby husbilar
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt