Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

14.6.17

Av: Sandra Irengård Fotograf: Hobby Fritid
Dela
 

Hobby firar 50 år med tre fullmatade jubileumsvagnar

Hobbys 50-årsfirande sätter sin tydliga prägel på modellåret 2018. Massor av nyheter visades upp när 18-modellerna presenterades för media, där ibland jubileumsserien som omfattar tre modeller.

Håkan Jägmar och Mats Svensson på Hobby Fritid visar ett laddat modellprogram för 2018.

Håkan Jägmar och Mats Svensson på Hobby Fritid visar ett laddat modellprogram för 2018.


– Det här är tre modeller som är riktade mot våra stora målgrupper; barnfamiljer, säsongscampare och seniorparet. Vi kommer att visa hela modellprogrammet för den svenska marknaden i samband med Elmia Husvagn Husbil som startar 6 september, berättar Mats Svensson.

Interiör 540 UL Excellent.

Interiör 540 UL Excellent.


Bekvämt, säkert och elegant

Jubileumsvagnarna heter Hobby 540 UL Excellent, 560 CFe Excellent och 560 KMFe Excellent. Exteriört finns den eleganta jubileumslogotypen på sidan av vagnen.
– Med jubileumsmodellerna ger vi kunderna vagnar som är lite bekvämare, säkrare och elegantare. Med mover blir det bekvämare att parkera, antisladdsystemet ger säkrare körning och snygga lättmetallfälgar gör vagnen riktigt elegant.

Men jubileumspaketet innehåller mycket mer än så, exempelvis:
• HobbyConnect. Intelligent styrsystem som du styr från din smarttelefon. Exempelvis kan du fjärrstyra vagnens inneklimat, belysning eller få information om vagnens positionering eller batteristatus.
• Takmarkis. Som alternativ till förtält får du en markis som du snabbt fäller ut eller in. Perfekt när du rör dig mycket med din husvagn.
• 19” platt-TV. Parabolantenn och mottagare.
• Förstärkt chassi. Möjliggör att öka lastförmågan.
• Eleganta jubileumskuddar och -filtar.
• Mattsats. Praktiskt och snyggt på golvet!

– Sett till utrustningsnivån är jubileumsvagnarna extremt attraktiva prismässigt. Vi kommer att fira Hobby 50 år genom att ge kunderna extra bra priser på just dessa vagnar, avslöjar Mats Svensson.


USB-uttag vid arbetsbänken i köket.

USB-uttag vid arbetsbänken i köket.


Mysiga och praktiska nyheter

Med de nya modellerna följer även smarta, mysiga och praktiska nyheter, såsom USB-uttag, en jubileumskudde och vattenburen golvvärme.

*Hett samarbete med Alde
Från modellåret 2018 finns vattenburen golvvärme som tillval i Hobby-vagnarna. Hobby har valt teknik och samarbete med Alde som anses vara världsledande på vattenburen golvvärme för husvagnar.

*On Tour med nya tyger
De mindre vagnarna i On Tour-serien har blivit storsäljare och förväntas fortsatt framgång. Till 2018 blir det nya tyger i klädsel och gardiner. On Tour får 2018 samma utvändiga design som övriga modellprogrammet, vilket bland annat innebär den bredare ytterdörren.

*Varma och torra ytterkläder
Instegsgarderoben är placerad i anslutning till dörren och här hänger man lämpligen av sig ytterkläderna. Eftersom den är uppvärmd väntar en varm och torr jacka när du ska ut igen.

*Laddad mobil i köket
Antalet mobiltelefoner brukar ofta var fler än laddare. I Hobbys ́18-modeller finns USB-uttag vid arbetsbänken i köket. Bara att plugga in och ladda!

*Flytta vagnen själv
Med Mover som tillval blir det enkelt att flytta vagnarna på egen hand. Movern fabriksmonteras och är standard på jubileumsmodellerna 2018.

*Somna gott på jubileumskudde
Den särskilda jubileumslogotypen är snyggt invävd i kuddar och filtar som följer med när du köper någon av jubileumsmodellerna. Jubileumskuddar/ -filtar kommer även att finnas till försäljning.

*Dra ut – en handduk
I köket är det alltid bra med en handduk när man arbetar. I Hobby-köken finns numera en utdragbar handdukshängare vid spisen. Smart!

*Eftermontering av HobbyConnect
Köper man en ny Hobby-vagn väljer de flesta HobbyConnect, som gör det möjligt att kommunicera med vagnen genom en smarttelefon. Exempelvis kan man reglera temperaturen i vagnen på distans. Sval vagn på sommaren och varm på vintern. Nu ökar också intresset för att eftermontera tekniken. Enligt Hobby Sverige är det möjligt att göra det på vagnar som är tillverkade 2015 eller senare.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt