Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

12.12.17

Av: Sandra Irengård Fotograf: Bengt Spjuth
Dela
 

Hobby Fritid fortsätter att växa

Hobby Fritid i Tenhult växer. Och det syns! Nu har den 900 kvadratmeter stora tillbyggnaden tagits i bruk. En investering på sju miljoner kronor som innehåller såväl ny kundmottagning som ankomst- och leveransavdelning. - Vi vill vara det trygga valet för kunden, säger vd Mats Svensson.

Mats Svensson är nöjd med den nya tillbyggnaden.

Mats Svensson är nöjd med den nya tillbyggnaden.


– Vi har haft en stark utveckling de senaste åren och rustar oss för fortsatt expansion. Vårt erbjudande ligger väldigt rätt i tiden, säger Mats Svensson, VD för Hobby Fritid.
Att försäljningen av husbilar och husvagnar varit stark de senaste åren märks tydligt hos Hobby Fritid i Tenhult. Anläggningen är en av branschens största i landet och har nu vuxit ut till totalt 7 000 kvadratmeter under tak.
– Vi har blivit trångbodda i vår verkstads- och serviceavdelning. För att få ett mer effektivt flöde och för att ge kunderna bästa tänkbara support har vi nu byggt till med ytterligare 900 kvadratmeter, berättar Mats Svensson.

Utbyggnaden av Hobby Fritid.

Utbyggnaden av Hobby Fritid.


Solenergi

Den senaste tillbyggnaden inrymmer kundmottagning, ankomst- och leveransavdelning. Den stora vinsten är att husvagnar och husbilar frigörs från de andra verkstadsdelarna och med ett bättre flöde ska ännu fler ekipage kunna servas och repareras.
– Vi har som branschen i stort haft väldigt bra försäljning de senaste åren. Vi vill vara det trygga valet för kunden. Med det menar jag att de ska känna att vi är med på deras resa efter köpet. Det är ju först då som själva affären börjar. Jag är helt övertygad om att vårt resonemang är en del av våra framgångar, säger Mats.

En viktig del i nybygget är också solenergi-satsningen. Den delen av taket som har bäst solläge är försedd med solpaneler. De beräkningar som har gjorts säger att Hobby Fritid kommer att producera en tredjedel av sin energi med hjälp av solen.
– Energifrågan är prioriterad för oss och våra ägare Vätterledens Invest. Sedan tidigare är hela koncernen självförsörjande på el genom vindkraft och nu ser vi alltså till att skapa än mer grön el.

Branschen spår en fortsatt tillväxt under 2018. Hur ser ni på utvecklingen de närmaste åren?
– Vi är väldigt hoppfulla. Försäljningen av husvagnar och husbilar kommer att öka. Samtidigt tror jag att vi går mot en utveckling med färre, men större återförsäljare. Ska man vara konkurrenskraftig och attraktiv de närmaste åren är det viktigt att ha ett komplett erbjudande, avslutar Mats Svensson.

Fakta Hobby Fritid

Hobby Fritid är beläget i Tenhult där de är verksamma i en av Sveriges största anläggningar för husvagnar och husbilar. Hobby Fritid är generalagent för tyska Hobby husvagnar och italienska Elnagh husbilar. Under 2017 lanserades varumärket Golden Dream, husbilar som byggs på lastbilschassi. Golden Dream specialbyggs utifrån kundens önskemål och tillhör det mest exklusiva branschen erbjuder. I Hobby Fritids anläggning finns idag direktförsäljning, agenturverksamhet, reservdelslager för återförsäljare i Sverige, verkstad för service, underhåll och karosseri.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt