CampingSverige.se

24.3.13

Av: Lars Erik Paulsson
Dela
 

Hobby husbilsnyheter 2013: Premium Van och Premium Drive

Namn, basfordon och design – hos nya Hobby Premium Van är allt nytt. Med Premium Drive utvidgar man sitt redan stora utbud av halvintegrerade husbilar med ytterligare fyra modeller.

Premium Van: Bred som en skåpbil, men med design och utrymmen som en ”fullvuxen” husbil

Premium Van: Bred som en skåpbil, men med design och utrymmen som en ”fullvuxen” husbil


Passar lika bra på slingrande småvägar som i storstadens myller

Med sin bredd på endast 214 centimeter, är Hobbys nya Premium Van en kompakthusbil som passar lika bra på slingrande småvägar som i storstadens myller. Men till skillnad från konventionella van-modeller, har Premium Van helt raka långsidor vilket gör den betydligt rymligare invändigt än en inredd skåpbil. Nya Premium Van är dessutom lika välutrustad som en konventionell husbil.

Tre olika modeller finns att välja mellan: 55 GF och 60 GF med tvärställd dubbelsäng bak samt 65 GE med enkelsängar som kan förvandlas till en gigantisk dubbelsäng. Inredningen i alla tre modellerna finns i två olika utföranden med snickerier i ljus päronträton eller mörkare palisander med högblanka, magnoliafärgade ytor. Som tillval finns belysningskonceptet ”Romantica”.

Gott om ljusa, högblanka ytor

Gott om ljusa, högblanka ytor


Fås med 125- eller 148-hästarsdiesel

I alla tre modellerna finns ett nydesignat, kompakt badrum med gott om hyllor och skåp, och tvättstället kan skjutas undan för att ge mer plats när det är dags att duscha.

Som basfordon till Premium Van har Hobby valt framhjulsdrivna Renault Master som kan fås med 125- eller 148-hästarsdiesel med sexstegad växellåda – alternativt automatlåda.

Nya, halvintegrerade Premium Drive kommer att presenteras i fyra olika utföranden: 65 GF (tvärställd dubbelsäng), 65 FL (fransk säng), 70 GE (enkelsängar) och 70 GQ (drottningsäng). Alla fyra kan dessutom fås med en elektriskt nedsänkbar säng över sittgruppen. Inredningsalternativen i Premium Drive är desamma som i Premium Van.

Varm, tilltalande inredning

Varm, tilltalande inredning


Alla elektriska funktioner styrs via ett BUS-system

I 65 GF hittar man ett kompaktbadrum, liknande de i Premium Van, 65 FL har – på klassiskt manér – badrummet i hörnet intill sovrummet och de två största har separat duschkabin.

Gemensamt för båda de nya modellserierna är det flitiga användandet av LED-lampor, och att alla elektriska funktioner styrs via ett BUS-system.

Många av Hobbys husbilsmodeller kan, som tillval, fås med Alde vattenburen centralvärme i stället för Truma luftburen värme.

I 65 GE kan enkelsängarna förvandlas till en gigantisk dubbelsäng

I 65 GE kan enkelsängarna förvandlas till en gigantisk dubbelsäng


Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt