Housecar

CampingSverige.se

14.7.12

Av: Lasse Løndahl Henriksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Holland: Anne Frank app guidar dig genom Amsterdam

En av Amsterdams stora ikoner träder nu in i den teknologiska tidsåldern. Med appen Annes Amsterdam kan du nu uppleva Amsterdam genom Anne Franks ögon.

Du kan via appen Annes Amsterdam få en ny inblick i Amsterdams historia

Du kan via appen Annes Amsterdam få en ny inblick i Amsterdams historia


På upptäcktsresa genom Amsterdam

Omkring 30 platser som var betydelsefulla för Anne och stadens öde under andra världskriget, är markerade på en karta. Genom personliga historier, filmer och bilder placeras krigstiden i dagens Amsterdam.

Appen Anne´s Amsterdam som har producerats i samarbete med Anne Franks Hus finns både till Android och iPhone, och kan laddas ned gratis via Google Play eller App Store.

Genom hennes dagboksanteckningar blev Anne Franks tragiska öde världskänt. I dag är det långa köer till huset där hon levde under kriget. Anne´s Amsterdam tar med besökarna på en upptäcktsresa genom Amsterdam där de på olika platser i staden kan samla in bilder, videos och historier på din telefon och se det moderna Amsterdam med nya ögon

Appen hör till hemsidan Anne Franks Amsterdam som erbjuder fördjupning och bakgrundsinformation. Personliga och inte tidigare utgivna historier ifrån vittnen ger en bild av livet i Amsterdam under krigstiden. Tiden före och efter kriget diskuteras, vilket även placerar Amsterdams krigstid i ett bredare historisk sammanhang.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt