Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

2.11.09

Av: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Höstresor i husbil till Skandinaviens huvudstäder: (3/5) - Stockholm

Här kan du följa CampingSverige.se på en tur runt till Skandinaviens tre huvudstäder: Köpenhamn, Oslo och Stockholm. Resan försiggår i husbil.

Daftö är en av Sveriges bästa campingplatser.

Daftö är en av Sveriges bästa campingplatser.


I natt har vi sovit på Daftö Camping, som ligger vid Strömstad och är en av Sveriges bästa campingplatser. Den är öppen hela året, men det är uteslutande platserna som ligger ända ner till vattnet som är belagda. Vi stannar uppe vid den imponerande stugbyn, som är inredd efter ett fantasifullt pirattema.

Vi bor också precis vid sidan om lekplatsen, så Mathias hoppar snabbt ut ur sängen för att komma ut och leka. Vi utnyttjar också de goda faciliteterna för att serva husbilen och ge barnen ett ordentligt bad.

Höstfärger mot en klarblå himmel är toppen.

Höstfärger mot en klarblå himmel är toppen.


Vidare mot Stockholm

Vädret är inte speciellt bra, vilket är synd för resan mot Vänern är otroligt vacker, men skulle ha varit ännu vackrare i klart höstväder. Vi kör längs små svenska skogsvägar. Huvudleden är mycket snabbare, men det är också där som alla andra kör. Vi hoppas att hitta ett fint ställe att rasta på när vi ska äta lunch. Att kunna stanna när vi själva vill och samtidigt på en vacker plats som vi kan ha lite för oss själva, är ju en av fördelarna med husbil.

Efteråret er en god sæson for svampeplukning

Efteråret er en god sæson for svampeplukning


Högsäsong för svampplockning

Vi har gott om tid så vi packar en ryggsäck och går en tur i skogen. Det är högsäsong för att plocka svamp, så naturligtvis ska vi plocka lite svamp till såsen i kväll. Det är både gott, gratis och en härlig naturupplevelse. Det är speciellt härligt att se hur Mathias hittar allt möjligt att leka med. Otroligt hur grenar och vissna löv kan aktivera barn.

Örnäs Camping ligger precis vid Vänern

Örnäs Camping ligger precis vid Vänern


Åmål i stormväder

Då vi kommer till Örnäs Camping i Åmål, som ligger på nordvästra sidan av Vänern, är vädret extremt dåligt. Ändå kör vi ända ner till vattnet och parkerar husbilen. Under normala omständigheter skulle jag ansluta husbilen till elnätet så snart jag kom fram, men vädret är så extremt dåligt att jag inte vill gå ut, så vi väljer att undvara ström. Vi kan visst klara oss några dagar utan ström, så det är otroligt skönt att vi bara kan parkera, dra åt handbromsen och så har vi flyttat in.

Om kvällen myser vi i husbilen. Utanför ruskar vinden i träden

Om kvällen myser vi i husbilen. Utanför ruskar vinden i träden


Kvällsmys i husbilen

Böljorna på sjön är höga och vattnet är ett upprört hav. Vinden tar tag i husbilen och skakar hela fordonet ordentligt. Om ovädret fortsätter kommer vi att köra in i skogen där det är lä, när vi ska sova. Det är inte något problem att flytta husbilen. Vi myser hela kvällen. Det är skönt att sitta i en varm husbil och verkligen känna höstvädret ta tag i träden utanför. Det är naturligtvis ett helt annat sätt att campa på, därför att man är mer inne i bilen, men det är mysigt att sitta och spela spel, rita och läsa med en kopp varm choklad inom räckhåll.

Dit är det omkring 40 mil och det går som sagt inte så snabbt med två små barn i bilen, men det gör inte något – vi har ju semester.

Vi körde 1600 km på resan. Husbilen som var en CI med kojsängar och alkove hyrde vi hos PJ Caravan i Roskilde i Danmark.

Vi åkte med DFDS till Oslo

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt