Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

6.11.09

Av: Anne-Vibeke Isaksen Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Höstresor i husbil till Skandinaviens huvudstäder: (4/5) - Stockholm

Här kan du följa CampingSverige.se på en tur runt till Skandinaviens tre huvudstäder: Köpenhamn, Oslo och Stockholm. Resan försiggår i husbil.

Det tar inte många minuter att flytta husbilen ner till vattnet igen

Det tar inte många minuter att flytta husbilen ner till vattnet igen


Vi har sovit inne i skogen vid campingplatsen i natt. Igår kväll låg vi ända nere vid vattenbrynet, men höststormen blev så kraftig att vi inte kunde sova. Vinden rev och slet i husbilen. I gengäld är vädret den här morgonen helt fantastiskt, så vi kör åter ner till vattnet för att njuta av utsikten under frukosten.

Här kommer en av husbilens fördelar verkligen till uttryck, för det tar inte många minuter att flytta den. Mathias är redan ute för att leka i det fina vädret.

Barnen njuter av ett varmt bad i husbilen.

Barnen njuter av ett varmt bad i husbilen.


En riktigt slapp dag

Vi fortsätter vår resa mot Stockholm, men eftersom vi bara har ca 40 mil kvar, myser vi bara i husbilen idag, går en lång promenad och så kör vi lite förstås. Mie njuter av sitt morgonbad, även om platsen i vasken är minimal. De campingplatser vi har bott på har haft både fina och mindre fina barnfaciliteter, men tyvärr har de inte varit tillräckligt uppvärmda den här årstiden, så därför badar barnen i husbilen där det är varmt och skönt. I Karlstad shoppar vi och gläder oss över att spara 20 % pga. valutakursen och det gäller för de flesta varor. Innan vi ser oss om har det blivit tid att hitta en campingplats.

Jorden är extremt mjuk och porös – var ska vi stanna?

Jorden är extremt mjuk och porös – var ska vi stanna?


Vi kör fast

Då vi kör in på campingplatsen Gustavik i Örebro är vädret fortfarande fint, så vi ser fram emot att köra på plats och njuta av kvällen, men det ska snabbt visa sig att vi får annat att göra. Jorden är helt enkelt så mjuk och porös, att vi håller på att köra fast flera gånger. Vi kan bara parkera på gräset, så vi försöker att hitta den högsta punkten i hopp om att jorden inte är så våt och mjuk där. Efter otaliga försök och en extra tur till receptionen för att fråga om råd, går det galet. Husbilen förlorar fart och håller stilla. Jag försöker att få igång den, men husbilen sitter ordentligt fast i den mjuka jorden.

Draglina i husbilen så vi kan dras fria.

Draglina i husbilen så vi kan dras fria.


Hjälp från lägerchefen

Lyckligtvis tar lägerchefen det med ett leende. Han trodde inte att det var så illa som vi påstod. Tillsammans med en kollega hjälpte han oss. De satte snabbt fast en draglina i husbilen, så att lägerchefens bil kunde dra oss fria.

Vi håller åter på asfalten, där vi övernattar

Vi håller åter på asfalten, där vi övernattar


Övernatta på asfalten

Det hela slutar gott. Vi håller åter på asfalten på en av campingplatsens vägar. Det finns inte så många människor, så det slutar med att vi bara håller på asfalten hela natten. En annan gång skulle jag nog kolla gräset till fots, innan jag kör in med mitt ekipage.

Husbilen tvättas före avresan.

Husbilen tvättas före avresan.


Biltvätt före avresan

Vi bor på en av Sveriges bästa campingplatser, så därför finns det också biltvätt utomhus. Husbilen får en ordentlig omgång med högtryckstvätten och ser mycket bättre ut innan vi kör. Båda sidor och hela hjulskärmen var fylld med lera från igår när vi spann med hjulen. Nu ska vi vidare mot Sveriges huvudstad.

Vi körde 1600 km på resan. Husbilen som var en CI med kojsängar och alkove hyrde vi hos PJ Caravan i Roskilde i Danmark.

Vi åkte med DFDS till Oslo.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt