Husbil365

CampingSverige.se

16.2.17

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Husbilar i Pukavik fortsätter öka

Med 4300 producerade husbilar årligen är Pössl överlägset störst på van-marknaden. Den svenska återförsäljaren i Pukavik  lockar till sig kunder från alla delar av Sverige.

Klicka för större bild


Husbilar Pukavik har etablerat sig som landets ledande försäljare av van-husbilar, alltså skåpbilar ombyggda till husbilar. Kunderna strömmar från hela landet till Pukavik för att titta på plåtisar.
– Vi hade nyligen kunder från Tärnaby, Rättvik, Karesuando och Haparanda. Och idag sålde jag en husbil till ett par från Stockholm, berättar vd Rickard Nilsson.

Plåtisar lockar människor i alla åldrar.
– Vi sålde precis till ett yngre par som skulle åka runt i Europa och jobba samtidigt. Husbilslivet tilltalar alla typer av personer.  

La Strada på Mercedes-chassi.

La Strada på Mercedes-chassi.


Gedigen kvalitet

Husbilar Pukavik har agenturen för tre märken - Pössl, LaStrada och instegsmärket Clever. Pössl dominerar sin fordonsklass totalt och har mer än dubbelt så stor försäljning som närmsta konkurrent. Rickard har jobbat med märket sedan 2008.
– Det är gedigen kvalitet rakt igenom. Det märks på allt från inredning och planlösning till isolering och benutrymme.

- Vi hade en klar försäljningsökning under 2016, säger Rickard Nilsson.

- Vi hade en klar försäljningsökning under 2016, säger Rickard Nilsson.


Ökning

Intresset för plåtisar är mycket stort och Husbilar i Pukavik hade en klar försäljningsökning under 2016. Problemet är snarast att tillverkarna har svårt att leverera i samma takt som beställningarna kommer in. Fast Husbilar Pukavik varit förutseende och gjort stora inköp.
– Vi har 50 nya och begagnade plåtisar i lager, avslutar Rickard Nilsson.

Fakta Pössl

Grundaren Peter Pössl började bygga husbilar baserade på skåpbilar i slutet av 1980-talet. Mellan åren 1996 och 2004 byggdes Pösslbilarna i Adrias fabrik i Slovenien. Numera tillverkas Pössl i den lilla sydtyska orten Ainring. Husbilarna finns i en mängd varianter uppdelat på två serier; H-line och D-line.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt