CampingSverige.se

13.4.18

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Husbilslandet bidrar till Barncancerfonden

Husbilslandet är guldsponsor åt Team Rynkeby- Skaraborg där kristinehamnarna Sirkka och Jonas Hagberg ingår. Team Rynkeby God Morgon är ett nordiskt arrangemang med 48 deltagande lag och sammanlagt cirka 2000 cyklister. Syftet med arrangemanget är att samla in pengar till Barncancerfonden.

Husbilslandet är guldsponsor åt Team Rynkeby- Skaraborg.

Husbilslandet är guldsponsor åt Team Rynkeby- Skaraborg.


I Team Skaraborg deltar Sirkka och Jonas Hagberg från Kristinehamn. Husbilslandet är guldsponsor åt laget och bidrar med 25 000 kronor.

- Alla känner någon som drabbats av cancer och när barn får sjukdomen är det naturligtvis extra tungt. Därför känns det väldigt bra att kunna vara med och bidra till den här viktiga forskningen, säger Husbilslandets försäljningschef Jonas Pettersson.

Under påskhelgen skänkte Husbilslandet 13 000 kronor till Team Rynkeby Skaraborgs insamling till Barncancerfonden.
Teamet var på plats hos Husbilslandet och gemensamt anordnades en tävling för att dra in pengar till insamlingen. I fyra timmar i sträck turades cyklisterna om att trampa på en träningscykel och tävlingsdeltagarnas uppgift var att gissa hur långt de cyklade.

– För att peppa cyklisterna lite extra lovade vi att skänka 100 kronor extra per cyklad kilometer. De cyklade totalt 128,8 kilometer, vilket betyder att vi skänker 13 000 kronor, säger Husbilslandets försäljningschef Jonas Pettersson.

- Våra förväntningar med det här projektet är framförallt att det ska generera så mycket pengar som möjligt till forskningen för att så få barn som möjligt ska drabbas av den svåra sjukdomen, säger Sirkka Hagberg.

- Våra förväntningar med det här projektet är framförallt att det ska generera så mycket pengar som möjligt till forskningen för att så få barn som möjligt ska drabbas av den svåra sjukdomen, säger Sirkka Hagberg.


Sju dagar

Cykelturen som Team Rynkeby ska göra kommer att genomföras första veckan i juli. För Team Skaraborg startar cyklingen i tyska Travemünde.

- Sen ska vi cykla i sju dagar ner igenom Europa till Paris. Varje etapp kommer att vara mellan 15 och 18 mil per dag, berättar Jonas Hagberg.

Att söka till Team Rynkeby är något som han och Sirkka har funderat på under några år. De tyckte att det lät spännande och passade deras livsstil, samtidigt som det är för en god sak.
- Våra förväntningar med det här projektet är framförallt att det ska generera så mycket pengar som möjligt till forskningen för att så få barn som möjligt ska drabbas av den svåra sjukdomen. Men vi ser också fram emot upplevelsen att tillsammans med vårt team ta oss genom Europa och landa i Paris, säger Sirkka Hagberg.

Fakta Husbilslandet

Husbilslandet ligger i Bäckhammar, cirka 1,5 mil söder om Kristinehamn. Företaget startades 1988 av Ingvar Pettersson och firar därmed 30-årsjubileum i år. Idag ägs företaget av sonen Nils-Olof Pettersson tillsammans med kompanjonerna Jonas Pettersson och Niklas Olsson.

Husbilslandet är en av landets största återförsäljare av husbilar med en försäljning på närmare 500 fordon per år. Verksamheten har de senaste åren expanderat kraftigt och har idag cirka 25 anställda.
För ett år sedan stod den nybyggda verkstaden på 2500 kvadratmeter klar. Det är en modern serviceverkstad med kapacitet att ta emot 20 husbilar åt gången.

Se också...
Länkar Länkar:
Länkar Husbilslandet
Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt