CampingSverige.se

9.4.18

Av: Daniel Andersson Fotograf: Carolina Romare
Dela
 

Husvagnsreserven fyller 30 år

Husvagnsreserven i Kristianstad är en framgångssaga utöver det vanliga. I år firar företaget 30-årsjubileum och kan se tillbaka på en spännande resa. Den började med att banken vägrade låna ut 40 000 kr.

Anders och Marianne Ekdahl har gjort en spännande resa som spänner över fyra decennier.

Anders och Marianne Ekdahl har gjort en spännande resa som spänner över fyra decennier.


År 1988 är Anders Ekdahl 22 år gammal och arbetar halvtid på kirurgen i Kristianstad. Hans pappa Kjell Ekdahl importerar Tabbert husvagnar och erbjuder honom att köpa reservdelsimporten med befintligt lager för 40 000 kr.
– Men banken trodde inte på min affärsidé. Så min pappa fick ställa upp som borgenär, minns Anders.

Han hyr en del av en nedlagd bensinstation i Vä för 550 kr i månaden. Försäljningen av reservdelar rullar på och ökar för varje år. År 1992 börjar Husvagnsreserven att sälja begagnade husvagnar och öppnar även en tillbehörsbutik. Resten är historia och idag är Husvagnsreserven en av landets största återförsäljare av husvagnar och husbilar.
– Utvecklingen har varit helt fantastisk, det är knappt jag själv kan förstå hur det har gått till. Men vi måste ju ha gjort något rätt, ler Anders.

Husvagnsreservens 1600 kvm stora anläggningen omfattar utställningshall, serviceverkstad och tillbehörsbutik.

Husvagnsreservens 1600 kvm stora anläggningen omfattar utställningshall, serviceverkstad och tillbehörsbutik.


Bättre än nånsin

Förra året sålde Husvagnsreserven 455 fritidsfordon och omsatte 165 miljoner kronor. Anders ser inga tecken på avmattning.
– Tvärtom har året börjat bättre än nånsin. Mycket beror på det stora husbilsintresset. Idag är vi Europas näst största återförsäljare av Pilote. Men även husvagnsförsäljningen går bra, vi är stora på Knaus och är även den handlare som sålt flest T@b genom åren.
För att klara av den ökande efterfrågan kommer Anders till hösten att bygga ut verkstaden med 175 kvm. Verkstaden är numera auktoriserad för montering av hydrauliska stödben och påfyllning av AC.

Personalstyrkan på Husvagnsreserven.

Personalstyrkan på Husvagnsreserven.


Husbilsdröm

Efter att ha levt med företaget dygnet runt i trettio intensiva år hoppas Anders kunna vara mer ledig framöver. Härom året fyllde han 50 år, något som blev en tankeställare.
– Livet handlar ju om mer än arbete. Det finns mycket annat jag vill hinna med. Att träna och ta hand om kroppen, spela golf, spendera mer tid med familjen.
På vintern vill han gärna tillbringa mer tid med i favoritlandet Thailand. En dröm för honom vore att själv hinna åka med husbil och uppleva glädjen i det som han erbjuder sina kunder.
– Tyvärr har vi aldrig tid att göra det som vi uppmuntrar andra att göra. Men en vacker dag så drar jag och familjen iväg med husbil till Europa, ler Anders.


Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt