CampingSverige.se

22.3.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Husvagnsreserven nådde milstolpe

Husvagnsreserven i Kristianstad ökade försäljningen förra året med 30 procent vilket placerar dem i den exklusiva grupp återförsäljare som omsätter över 100 miljoner kronor. – Vi har haft stora framgångar med Pilote, förklarar vd Anders Ekdahl.

Pilote Le Voyageur marknadsförs i Sverige som Pilote Premium Class - en husbil i lyxklass.

Pilote Le Voyageur marknadsförs i Sverige som Pilote Premium Class - en husbil i lyxklass.


Omsättningen landade närmare bestämt på 100 073 000 kronor, en rejäl ökning som gör företaget till ett av de största i branschen. Husvagnsreserven har fått ett uppsving de senaste åren mycket tack vare den nya hallen som invigdes i december 2013 och innebär att företaget totalt har 900 kvm utställningsyta med plats för upp till 25 fordon.

– Särskilt vintertid är det en stor fördel att kunna visa fordonen inomhus. Även vår utomhusutställning med begagnade fordon får beröm för sin ordning och överskådlighet, säger Anders.

Anders Ekdahl, VD.

Anders Ekdahl, VD.


Sverige-tvåa på Pilote

Den enskilt största orsaken bakom försäljningsökningen är det senaste tillskottet i sortimentet; franska husbilsmärket Pilote.

– Det finns ett oerhört stort sug efter Pilote, på två år har vi sålt över hundra bilar, berättar Anders som därmed ligger tvåa på försäljningstoppen av Pilote. Pilote är ett välkänt märke sedan länge i Sverige, men har flyttat fram positionerna markant de senaste fyra åren.

– Det är mycket husbil för pengarna. De flesta modellerna har Alde-värme, bodelskonstruktionen är träfri och det är glasfiber i tak och sidor. Designen är dessutom smakfull och modern, menar Anders Ekdahl.

Även Knaus och Weinsberg går bra, där den förstnämnda har en ny, spännande toppmodell i helintegrerade Sun I 900. I år kommer även klassiska märket Tabbert att göra comeback i Kristianstad.

Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt