Tumbo

CampingSverige.se

28.6.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Idre Fjäll investerar i ny camping med Ski in –Ski out läge

Till vintersäsongen 2016/2017 kommer Stiftelsen Idre Fjäll kunna erbjuda ytterligare 100 husvagnsplatser varav 40 platser är belägna på en helt ny camping med ski in-ski out läge. Idre Fjäll har haft en kraftig omsättningsökning de senaste två åren och har en stor efterfrågan på alla typer av boenden. För att möta den ökade efterfrågan investerar anläggningen nu i en helt ny camping som beräknas ha runt 400 platser när den är helt utbyggd.

Idre fjäll erbjuder fantastiska vyer.

Idre fjäll erbjuder fantastiska vyer.
Fotograf: Idrefjäll.se


Den nya campingen byggs på vänster sida av infartsvägen till Idre Fjäll med närhet till längdspår, backar, aktiviteter och service. Det blir ett fantastiskt Ski in-Ski out" läge med en underbar utsikt över fjällen.
- Vi kommer på sikt förlänga längdspåren för att få direkt access från campingen och vi kommer även bygga en tunnel under infartsvägen för att campinggästerna lätt ska kunna ta sig ut i backen och till närmaste lift, Väst 6:an, berättar John Lundmark, Vd för Stiftelsen Idre Fjäll.

Att bilen ska kunna stå under hela vistelsen är något som Idre Fjäll alltid prioriterat högt ur såväl hållbarhets- som servicesynpunkt. Det kommer med andra ord även gälla för den nya campingen. Platserna blir anpassade till modern standard om 120 kvm. En servicebyggnad med dusch, relax, bastu och kök kommer stå klar redan till denna vinter men den dimensioneras till campingens slutliga kapacitet.

- Vår målsättning har varit att skapa en camping med ett av Sveriges bästa lägen i fjällvärlden med närhet till allt det Idre Fjäll kan erbjuda. Vår befintliga camping kommer dock att finnas kvar under en övergångsperiod och vi gör därför en del förbättringar och utökar med cirka 60 platser där till kommande vinter, avslutar John Lundmark.

Fakta:
Idre Fjäll är en stiftelse som bildades 1965 av Älvdalens kommun och Friluftsfrämjandet..
Idre Fjäll är en av Nordens största enskilda fjällanläggningar. Affärsidén bygger på att erbjuda genuina och prisvärda upplevelser året runt i äkta fjällmiljö. Den största målgruppen är familjer, följt av träningsgrupper inom idrott och företag.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt