CampingSverige.se

16.6.17

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Idyllisk camping på norra Öland

Det är svårt att tänka sig en bättre plats för en camping än den Tokenäs har vid Ölands norra kust. Solsäkrast i Sverige, bedövande vackra omgivningar och Kalmarsunds blåa vatten ett stenkast bort.

Tokenäs Camping ligger 700 m söder om Byxelkrok i ett lugnt område med nära till det mesta.

Tokenäs Camping ligger 700 m söder om Byxelkrok i ett lugnt område med nära till det mesta.


Syskonparet Jacob och Josephine Einar-Sjöö driver Tokenäs Camping sedan två år tillbaka. Med ungdomlig entusiasm och utvecklad servicekänsla har de redan satt sin prägel på campingen och fått många rekommendationer och positiva omdömen.
– Drivkraften är att ha nöjda gäster, både vi och de gillar när det är snyggt och fint. Dessutom får vi vara ute i solen och arbeta hela sommaren, det kan knappast bli bättre, menar Jacob.

Varje område har sin egen karaktär.

Varje område har sin egen karaktär.


Nyrenoverat

Tokenäs Camping ligger 700 m söder om Byxelkrok i ett lugnt område med nära till det mesta – allt från golfbanor till skoaffärer, matbutik, souvenirbutiker och pubar. Campingen är uppdelad på fyra områden – Enbacken, Lilla fältet, Ängen och Stora fältet. Varje område har sin egen karaktär. Totalt finns det 129 platser för husvagnar och husbilar.

– Förra året installerade vi el till alla platser. Vi har dessutom nyrenoverade och handikappanpassade toaletter och duschar. I år har vi byggt en stor lekplats så att de minsta också ska trivas. Nästa projekt blir att dra in bredband via fiber, det blir klart till nästa säsong, berättar Jacob.

Nära till sol och bad.

Nära till sol och bad.


Unika sandstränder

I området runt campingen finns sommartid många aktiviteter och utflyktsmål för både ung och gammal. Neptuni åkrars säregna landskap, norra udden med fyren Långe Erik, Grankullavik med Trollskogen och flera fina golfbanor.

– Tack vare solsäkerheten är sol och bad den populäraste aktiviteten och ingen lär bli besviken på de unika sandstränderna, ett av norra Ölands signum, säger Jacob.
Det natursköna området lämpar sig också väl till fysiska aktiviteter som fotboll, volleyboll, badminton och löpning.


Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt