Husbil365

CampingSverige.se

4.9.17

Av: Sandra Irengård Fotograf: Swecamp
Dela
 

Investeringar får fler gäster att besöka Mellerud

Titeln ”rekordsommar för svenska campingplatser” kan sommaren 2017 nu ta över efter 2016. Fler och fler väljer att spendera sommaren på campingplatser. En trend som minst sagt känts av på Vita Sandars camping i Mellerud.

Barnpoolen invigdes den 1 augusti.

Barnpoolen invigdes den 1 augusti.


– Skylten med texten ”fullbelagt” har hängt uppe under fler dagar än vad jag kan minnas den gjort under de tidigare nio åren jag arbetat som anläggningschef här på Vita sandar. Det gör det ännu roligare och mer motiverande att fortsätta investera och arbeta för att stärka Mellerud som turistdestination och framför allt skapa fler minnesvärda gästupplevelser, meddelar Jonas Westman.

Sandstranden på Vita Sandars camping lockar både turister och lokalbefolkningen under sommaren.

Sandstranden på Vita Sandars camping lockar både turister och lokalbefolkningen under sommaren.


117 000 gästnätter

Mellan juni och augusti har 117 000 gästnätter spenderats på Vita Sandars camping i Mellerud. En ökning med 7 % jämfört med föregående år. Samtidigt som fler väljer att besöka campinganläggningar ökar kraven på faciliteterna för en så bekväm semester som möjligt. En utveckling som Vita sandar är lyhörda för och har agerat på. Inför sommaren har en barnpool byggts på området och 11 stugor har renoverats.

Barnpoolen som invigdes 1 augusti, efter en försening på grund av hamnkonflikten i Göteborg, blev väldigt uppskattad. Den kompletterar nu den stora poolen som är för de lite äldre barnen och vuxna. Poolen har en badyta på 45 kvm och ett djup på 30 cm. Fyra vattensprutande grodor och en grotta med vattenfall. De två rutschbanorna får sitt vatten av sprutande svampar. En investering som landande på 900 000 kr.
- Det är första steget av förnyelsen av poolområdet som kommer följas av ombyggnad och renovering av den stora poolen 2019, berättar Jonas Westman.

Jonas Westman är anläggningschef på Mellerud Swecamp Vita Sandar.

Jonas Westman är anläggningschef på Mellerud Swecamp Vita Sandar.


Ghost Camp

Sommaren har gått mot sitt slut, hur ser hösten ut för er nu?
- Nästa milstole är Ghost Camp som är ett kedjegemensamt höstlovspaket inom Swecamp. Då dekoreras anläggningen med spökliga detaljer, barnen får bland annat skapa sin egna pumpalykta och de som vill får en ansiktsmålning. En helg med aktiviteter och familjemys! Parallellt med förberedelserna inför det kommer vi snart börja renoveringen av ytterligare 10 stugor för att ha 21 av 25 fyrbäddsstugor renoverade till nästa år. Och självklart ta hand om, och fortsätta skapa fina gästupplevelser för de som besöker oss i höst. Mellerud är fantastiskt vacker i höstskrud, avslutar Jonas Westman.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Dethleffs
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt