Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

3.4.12

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Isabella 2012: Finns det hjärterum så finns det levnadsutrymme

För att skapa de rätta ramarna runt campingsemestern, och utrymme för hela familjen, är det nödvändigt att ägna lite tid åt att hitta rätt förtält. Det bör rymma matplats, lekplats och plats för förvaring.

Penta förtältet är med sin extremt starka konstruktion det rätta valet för fastliggaren

Penta förtältet är med sin extremt starka konstruktion det rätta valet för fastliggaren


Man säger gärna att största delen av campingsemestern tillbringas i förtältet och Isabella A/S ger dig valet mellan flera olika modeller med individuella inredningsmöjligheter. Penta förtältet är med sin extremt starka konstruktion rätt val för fastliggaren. Med den speciella femkantiga formen och 3,50 meters djup finns massor med plats för hela familjen, och stor rymlighet i förhållande till t.ex. ett traditionell förtältsdjup på 2,50 meter säger Morten Kjeldsen från Isabella A/S.

Penta-modellen finns i två utgåvor i var sin design och materialval: ”Penta Concept” samt nyheten ”Penta”. Penta Concept är framställt i IsaTex belagt med polyester – ett ytterst tåligt material – rustat för att motstå vind och väder under långa perioder. Penta är framställt i slitstarkt och genomfärgad Isacryl, som trots den täta vävningen låter tältet andas, så att kondens minimeras.

Bägge Penta-modellerna har ett runt gående överhäng som förhindrar smuts och föroreningar att rinna ner längs sidorna. Så det har tänkts på det mesta, allt för att du skall kunna göra annat än att underhålla ditt förtält på semestern, berättar Morten Kjeldsen.
- Att uppehålla sig i förtältet under varma dagar bör också vara en trevlig upplevelse. Ett bra inomhusklimat har säkrats genom många vädringsmöjligheter och myggnätsfönster med folieklapp i bägge gavlarna i Penta Concept, och i ena gaveln på Penta. Transparenta ljuspaneler i taket, samt stora fönsterpartier skapar trivsam atmosfär. I Penta har vi gått ett steg längre och använt mörktonad fönsterfolie för att dämpa solens skarpa strålar, säger Morten Kjeldsen.

Om man har behov av ännu mer plats finns utvidgningsmöjligheter genom att köpa till ett annex. Gavelpanelen på tältet, som har dragkedja, dras av och annexet kopplas på istället. Man kan skärma av in till annexet inifrån tältet genom att köpa till en skiljevägg eller montera den existerande gavelpanelen i ett extra invändigt blixtlås, som sitter på själva annexet.
Utöver annex finns också dörrmarkiser som extrautrustning till bägge Penta modellerna, om man skulle önska lite extra lä vid entrén.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt