CampingSverige.se

13.3.18

Av: Sandra Irengård Fotograf: Isaberg
Dela
 

Isaberg -fantastisk februari bäddar för öppet över påsk

Med hela skidanläggningen öppen blev februari månad en av Isabergs bästa någonsin och besökssiffrorna slog alla rekord.

Isaberg är Sveriges största sydligaste skidanläggning.

Isaberg är Sveriges största sydligaste skidanläggning.


- Så klart har vinterkylan, snön och det fina vädret bidragit till att vi haft ett så stort besöksantal, men jag tror att vår nyhet Isaberg Fun line, vårt fina nybörjarområde tillsammans med OS framgångarna i slalom också bidragit till det stora intresset för Isaberg , säger Louise Söderlund VD för Isaberg.

Isaberg har hittills haft 85.500 gäster och tappet pga sen öppning i januari är redan återtaget. - Vi hoppas vi kan nå upp till närmare 95.000 besökare innan vi stänger för säsongen måndagen den 2 april. Snötäcket är mycket tjockt och kommer att räcka länge, även om det kommer regn och plusgrader. Det kommer nog finnas snöhögar kvar ända in i midsommar, säger Louise och ler.

Isabergsklassikern bjuder in till att åka skidor på förmiddagen och spela golf på eftermiddagen.

Isabergsklassikern bjuder in till att åka skidor på förmiddagen och spela golf på eftermiddagen.
Fotograf: Isaberg GK


Helt unikt för Isaberg -”Isabergsklassikern”

I år finns det alltså förutsättningar för att göra ”Isabergsklassikern”. Något som endast är möjligt ungefär vart tredje år. Det innebär att man åker skidor på förmiddagen och spelar golf på öppna greener på eftermiddagen på Isaberg GK. Detta är helt unikt i vårt avlånga land och endast möjligt på Isaberg.

Fakta Isaberg

Isaberg Mountain Resort tilldelades utmärkelsen Årets Turismpris 2017, i Småland. De var en av de nominerade till det Stora turismpriset 2017 som utses av Tillväxtverket och Stiftelsen för kunskapsfrämjande.

Vintertid är Isaberg södra Sveriges största skidanläggning med 10 nedfarter och 8 liftar med ca 100.000 besökare årligen.

Sommartid förvandlas berget till ett äventyrsberg med ett stort spann av roliga aktiviteter för stora och små. Här finns bl a en höghöjdsbana, segway adventure, mountainbikeuthyrning, bad, kanoting, fiske och vandring.

Totalt har Isaberg cirka 250.000 besökare per år. Sommartid är cirka 70% utländska och vintertid är runt hälften danska skidåkare.

I centrum av anläggningen finns en konferens- och restaurangverksamhet och i anslutning till det 73 hus (350 bäddar) och en 4-stjärnig camping med 84 platser.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt