Kama Fritid

CampingSverige.se

28.3.13

Av: Anne-Vibeke Isaksen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Italien: Camping Bungalow Park Tahiti – härlig plats söder om Venedig

Vid Adriatisk Havets ljumma vatten ligger en av Europas absolut lyxigaste campingplatser. Flera av de ledande europeiska campingorganisationerna (t.ex. ADAC) har utsett platsen till Europas bästa. Tio dagar bara flög iväg med alla de upplevelser och aktiviteter en semester bör innehålla.

Camping Bungalow Park Tahiti- perfekt för hela familjen

Camping Bungalow Park Tahiti- perfekt för hela familjen


”Totalcamping”

Cirka 100 km söder om Venedig ligger Camping Bungalow Park Tahiti, och det är där vi svänger av åt vänster och kör in vårt ekipage på parkeringsplatsen som faller under begreppet ”totalcamping”. Det vill säga, att vi egentligen inte behöver lämna platsen någon gång under hela vår semester, eftersom allt finns här. Med ”allt” menas för det första toalett-, dusch-, tvätt- och köksfaciliteter av mycket hög standard. Det städas till exempel tre gånger per dag.

Tomterna är uppdelade i fem kategorier och standard på alla platser är el (10 Amp.) och satellit TV, men de bästa platserna är bland annat de 100 m2 stora med gräs och självständiga små facilitetshus med dusch och toalett. För det andra är detta också en campingplats med enaktivitetsanläggning för alla åldrar och temperament. Sportanläggning med tennisbanor, fitness, bollplaner och simbassäng.

Personalen hälsar alla välkomna

Personalen hälsar alla välkomna


Ingenting saknas

Om sandstranden inte är tillräcklig finns ett jättestort badland med både galna rutschkanor och idylliska slapparområden där man inom några få minuter kan få massage, oberoende av var på platsen man bor. För de yngre finns ett speciellt ungdomsområde med diskotek och Internet Point. För de minsta finns ett miniland med bland annat en lekplats.

Till både små och stora finns det för övrigt ett späckat aktivitetsprogram innehållande både mountainbike och turer i området, så när italienarna nu har uppfunnit begreppet totalcamping, menar de en camping som innehåller alla dessa former av service och aktiviteter. Det skall alltså inte saknas någonting alls.

Det finns många olika fåglar och dem kan man få se på närmare håll genom guidade turer

Det finns många olika fåglar och dem kan man få se på närmare håll genom guidade turer


Vi kom nära inpå fåglarna

Campingplatsen ligger strax söder om den stora Deltaparken, där många av floden Po´s bifloder rinner ut. Vattnet är en blandning av färskt flodvatten och saltvatten från Adriatiska Havet och denna sammansättning ger en spännande och mycket varierande flora och fauna. Varje dag arrangeras turer med båt i det labyrintliknande kanalsystemet, eller på cykel längs alla diken. Vi valde båten och njöt en heldag under blå himmel bland alla de olikartade fåglarna, liksom den engelsktalande guiden som berättade om områdets mångåriga fisketraditioner.

Jag har absolut inte tankar på att bli ornitolog, men turen gjorde i alla fall stort intryck på mig och det var fantastiskt att se så många olika fåglar på så nära håll. Kom ihåg hatt eller keps mot solen, solkräm och massor av vatten.

Krigskyrkogården precis utanför Argenta, där den danska krigshjälten Anders Lassen ligger begravd

Krigskyrkogården precis utanför Argenta, där den danska krigshjälten Anders Lassen ligger begravd


Comacchioas danska relationer

En av Danmarks största krigshjältar, Anders Lassen, som dog natten till den 9 april 1945 ligger begravd på krigskyrkogården alldeles utanför Argenta. Han tjänstgjorde under den engelska flaggan och ledde slaget om befrielsen av Comacchio. En strategiskt viktig stad för de allierade i slutet av 2.a världskriget.

Uppgiften försvårades dock av det låga vattenståndet i deltat runt staden, men med hjälp av de lokala fiskarna och deras speciella flatbottnade båtar kom Anders Lassen och hans män i position att kunna befria den vackra staden. Comacchio ligger cirka en halvtimmes bilfärd ifrån campingplatsen, men är en liten pärla som inte så många besöker, vilket är synd.

Comacchio – en liten trevlig kanalstad som ligger endast en halvtimmes bilresa ifrån campingplatsen.

Comacchio – en liten trevlig kanalstad som ligger endast en halvtimmes bilresa ifrån campingplatsen.


Trevligt i centrum

Idag går livet sin gilla gång i den lilla kanalstaden där de lokala männen kan ses umgås över en espresso och en tidning på sina favoritkaféer, medan kvinnorna gör dagens inköp på de små marknaderna. Ål ifrån deltat är en av huvudingredienserna på vardagens menyer.

Ålen i Italien har en mycket karakteristisk smak och kan inte jämföras med den vi äter här hemma

Ålen i Italien har en mycket karakteristisk smak och kan inte jämföras med den vi äter här hemma


Fisken som tar flera timmar att äta

Vi blev sugna på att gå in på en av de små trevliga restaurangerna för att äta lunch. När vi säger lunch tänker vi normalt på en smörgås eller liknande, mitt på dagen, men här har italienarna verkligen förstått att njuta av livet. Det tog oss inte mindre än två och en halv timme att inmundiga dagens mellersta måltid, som bestod av fyra rätter. Vi började med en läcker antipasta, följd av ännu en välsmakande pastarätt som serverades med allt gott ifrån havet. Huvudrätten blev en orgie av bläckfisk, skaldjur, plattfisk och massor av ål.

Ålen är absolut områdets specialitet och fångas i deltat efter metoder som är många hundra år gamla. Till alla rätter äts det speciella tvinnade brödet: coppia.

Ålen har för övrigt en mycket karaktäristisk smak och kan inte liknas med den ål vi äter här hemma.

Det händer alltid något på campingplatsen, men det går självfallet också bra att bara koppla av om man önskar det

Det händer alltid något på campingplatsen, men det går självfallet också bra att bara koppla av om man önskar det


Ren avkoppling

Nu ägnar vi oss generellt inte till att ligga på stranden. Vi har ofta tänkt på om det är en gen vi saknar, men likväl tillbringade vi vår sista dag på stranden. Du behöver nämligen inte ligga på rygg för att vara på stranden. Vi kopplade av med en tur på vattenskoter och en omgång beachvolley tillsammans med några andra strandgäster. Det blev för övrigt en match mellan ett helt danskt lag och ett internationellt – där vi vann. Alltså en perfekt avslutning på en upplevelserik vecka.

Det är variationer av möjligheter som gör att området är idealiskt för campingfamiljer. Oavsett ålder och intresse finns något för alla smaker. Avkoppling, god mat, full fart, spännande kultur, vacker natur i campingomgivningar av hög standard. Som campare kan man inte hitta något att klaga över!

Läs mer om campingplatsen här

Spara pengar:
Under månaderna maj, juni och september ger campingplatsen rabatt på uppställningsplatser, uthyrningsvagnar och stugor.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt