Campout

CampingSverige.se

28.6.09

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Enit.dk
Dela
 

Italien: Färdas med båt genom den eviga staden - Rom

Precis som andra europeiska huvudstäder får Rom nu sin egen båttur på floden Tiber, som rinner genom staden och faktiskt är Roms äldsta ”monument”.

Med båt genom den eviga staden - Rom

Med båt genom den eviga staden - Rom


Båtturerna arrangeras av bolaget "Compagnia di Navigazione Ponte Sant'Angelo" i samarbete med Roms Kommun. Anledningen är att utnyttja flodens möjligheter till turism och transport och uppmuntra andra företag att använda floden i stadens tjänst. Bolaget och Roms Kommun arbetar också med att rengöra, underhålla och övervaka floden och dess stränder. I framtiden kommer det dessutom att finnas cykelvägar och mötesplatser, och området runt floden kommer att användas till olika arrangemang.

Det finns två typer av båtturer, en vanlig transportrutt genom staden, och en turistattraktion. Transportrutten förbinder Ponte Duca d'Aosta i norr med Ponte Marconi (EU-kvarter) i syd. Turistbåtarna går däremot genom stadens centrum från Ponte Risogimento, Skt. Peters kyrka, Castel S. Angelo och många fler sevärdheter.

En guidad tur på både italienska och engelska vara 1 timme och 15 min., och avgår från/till Ponte S. Angelo fyra gånger om dagen och kostar 10 euro. Det är möjligt att äta middag ombord. Då avgår båtarna kl. 20.00 varje kväll från Ponte S. Angelo. Priset på 43 euro inkluderar båtresa, aperitif, middag med kaffe och vatten. Varaktighet: 2 ½ timme.

Läs mer här: www.battellidiroma.it

Se också...
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt