CampingSverige.se

16.5.17

Av: Daniel Andersson Fotograf: Ystad International Military Tattoo
Dela
 

Jubileum i marschtakt med Ola Salo

I augusti äger Ystad International Military Tattoo rum för tionde gången. Det militärmusikaliska fyrverkeriet får i år sällskap en av svensk rockmusiks starkaste röster – Ola Salo.

Top Secret Drum Corps är ett av världens skickligaste trumslagargäng.

Top Secret Drum Corps är ett av världens skickligaste trumslagargäng.


I år är det tionde gången som Ystad International Military Tattoo genomförs. Tusentals musiker och musikkårer av absolut världsklass har genom åren gästat det omtyckta evenemanget i Ystad. Detta jubileumsår blir inget undantag. Bland de medverkande kårerna märks i år bland annat det schweiziska trumslagargänget Top Secret Drum Corps. De 25 trummisarna från Basel har tagit världen med storm med sina virvlande trumpinnar.

Härligt sväng med The United Air Force in Europe Band.

Härligt sväng med The United Air Force in Europe Band.


Amerikansk kår

Mer drill i den högre skolan blir det av Norska Garderveteraners Drillkontingent som gjorde stor succé vid ett tidigare besök i Ystad.
– Vi gästas också av The United Air Force in Europe Band som har varit på väg några gånger tidigare men fått förhinder i sista stund. Räkna med härligt sväng, säger Håkan Mattsson, ordförande för Ystad International Military Tattoo.

Ola Salo är gästartist på Ystad International Military Tattoo.

Ola Salo är gästartist på Ystad International Military Tattoo.
Fotograf: Linus Hallsenius


Salo gästar

Årets gästartist på Ystad International Military Tattoo blir Ola Salo. Salo har en lång karriär bakom sig med rollen som frontfigur i rockgruppen The Ark som en av milstolparna. Många minns säkert också hans fenomenala insats som huvudrollsinnehavare i ”Jesus Christ Superstar”.
– Ola ser fram emot att medverka i årets militärmusikaliska show i Ystad som blir en ny utmaning för honom. Vi är mycket glada och stolta över att vi lyckats engagera Ola Salo som gästartist, säger Håkan Mattsson.

Cornelius Löfmark är konferencier även i år.

Cornelius Löfmark är konferencier även i år.


Philip Anderson

Konferencier även i år blir Ystadbördige underhållaren Cornelius Löfmark. Hans uppgift blir även den här gången att locka till skratt och lotsa publiken genom arrangemanget. Philip Anderson från Australien, som var gästdirigent 2015, återvänder nu i rollen som Artistic Director med ansvar för de musikaliska arrangemangen.
– Det här blir verkligen ett jubileumstattoo värt namnet, säger Håkan Mattsson som räknar med tre fullsatta konsertkvällar i augusti.

Ystad International Military Tattoo genomförs 10-12 augusti.

Klicka för större bild


Medverkande musikkårer

Hemvärnets musikkår Ystad
Hemvärnets musikkår Ystad bildades 1948 som en avdelning i Ystads Frivillige Bergnings-Corps.  Musikkåren tog initiativet att starta Ystad International Military Tattoo 1999.  

Top Secret Drum Corps
Ett av världens skickligaste trumslagargäng. De kommer från Basel i Schweiz och består av 25 trumslagare. De är flitigt anlitade och deras show är något utöver det vanliga.

Norska Gardesveteraners Drillkontingent
Består av tre grupper; musik, signal och drill. Kontingenten är mycket populär i både Norge och i utlandet.  Drillkontingenten har besökt Ystad Tattoo en gång tidigare.

Royal Air Force Central Scotland Pipes & Drums
Är en traditionell säckpipeorkester med dansare från Skottland.

The United States Air Forces in Europe Band
Är en amerikansk kår som är stationerad i Tyskland. Kåren har ett brett musikaliskt program och är mycket uppskattade och efterfrågade över hela världen.

Zurich City Police Band
Zurich City Police Band bildades 1902 som det första av 20 schweiziska polisband. Musikkåren har i dag ett 80-tal medlemmar.  

Dragontroppen (hedersvakt), Ystad
Började sin verksamhet i Ystad 1975 av ett gäng entusiaster som hade gjort sin militärtjänst vid kavalleriet.

Hemvärnets musikkår Ängelholm

Hemvärnets musikkår Östergötland


Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt