Husbil365

CampingSverige.se

1.12.17

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Julmarknader i Tyskland

När julmarknaderna runt om i Sverige så sakteliga börjar klinga av, kan man med fördel ta båten över till Tyskland för en fortsatt härlig julstämning.

Få en stämningsfull början på julen genom att ta en tur till Tyskland. Njut av glühwein, marsipan, brända mandlar och stort utbud av juldekorationer.

Traditionell julmarknad i Lübeck.

Traditionell julmarknad i Lübeck.
Fotograf: S.E Arndt


Julmarknad Lübeck

Mellan 27 november - 30 december förvandlas Lübeck till en enda stor julmarknad. I själva verket består denna marknad av olika marknadsområden. Staden tillhör den mest besökta av alla julmarknader i Tyskland.
Traditionell julmarknad hittar man på Rådhustorget, Koberg och Breite Straße. En medeltida historisk jul finns vid Marienkirchhof. Sagofigurerna har hittat till Sagoskogen bredvid Mariakyrkan, där barnen kan vistas och få sin speciella julstämning.

Läs mer här:
www.luebeck-turism.de

Bremens julmarknad.

Bremens julmarknad.
Fotograf: Jonas Ginter / BTZ Bremer Touristik-Zentrale


Julmarknad i Bremen

Bremen julmarknad anses av många vara en av de finaste i Tyskland. En speciell atmosfär skapas av lampor, sevärdheter och dofter lockar fler och fler besökare varje år till Hansa hamnen i Bremen. 180 dekorativa bås blandas med kaneldoft och Glühwein. Öppet 27 november till 23 december.

Läs mer här:
www.bremen-tourism.de

Kiel håller julmarknad för 45:e året i rad.

Kiel håller julmarknad för 45:e året i rad.


Julmarknad i Kiel

Julmarknaden i Kiel håller öppet mellan den 27 november och 23 december. Känn doften och smaken av varm punsch på den 45:e upplagan av marknaden. Omkring 80 marknadsstånd på Holstenplatz, Asmus-Bremer-Platz och på Alten Markt ger en intim atmosfär för besökarna på julmarknaden i Kiel. På marknaden säljs varma yllekläder, konsthantverk, smycken och bärnsten handarbeten.

Läs mer här:
www.kiel.de

Ta färjan till Tyskland:
www.finnlines.com

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt