Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

11.5.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Isabella.net
Dela
 

Jydsk Campingindustri A/S byter namn till Isabella

Nu har det hänt – men det skulle gå 51 år innan kända Isabella erövrade platsen med hela verksamhetens namn.

Alla – eller nästan alla – kallar Jydsk Camping Industri A/S för Isabella. Isabella har alltid varit verksamhetens superbrand när det gäller tält och det är skälet till att verksamheten nu byter namn till Isabella.

- Vi tycker att det är helt naturligt att byta namn nu när det har gått 51 år för att bygga upp superbrandet Isabella i Danmark och Europa, säger adm chefen Claus Astrup-Larsen, Isabella A/S i Vejle.

Historien bakom namnet Isabella är lite oklar, men det finns olika bud på hur namnvalet gick till. Søren Odgaard (dog 2005) stiftade verksamheten 1957 utifrån övertygelsen om att det fria livet med camping skulle komma att överväldiga danskarna. Han fick rätt och tälten fick namnet Isabella.

Några påstår att inspirationen till namnet kom från en av 50-talets vackraste kvalitetsbilar,  Borgward Isabella. Några andra att stiftaren lät sig inspireras av en vacker spansk drottning med samma namn. Ingen vet dock med säkerhet, men vad som däremot är säkert är att namnet har följt verksamheten från första produktionen  i ett källargarage i Vejle, till en position som Europas största producent av förtält.

- Vi ser fram emot att gå framtiden till mötes under namnet Isabella. Campinglivet är populärt som aldrig förr, både i in- och utland. Campingplatserna här hemma anmäler om många bokningar i sommar, så även framöver kommer namnet Isabella vara välkänt hos många, säger Claus Astrup-Larsen.

Bilden av bilen Borgward Isabella, som troligtvis inspirerade Søren Odgaard när han valde namnet Isabella för 51 år sedan.

Bilden av bilen Borgward Isabella, som troligtvis inspirerade Søren Odgaard när han valde namnet Isabella för 51 år sedan.


Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt