CampingSverige.se

17.9.11

Av: Pernille Lykke Hansen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Kabe.se
Dela
 

Kabe 2012: Massor av nyheter

Raden av nyheter under modellåret 2012 är oändligt lång. Bland annat den nya caravandör som tillsammans med den nya silverfärgade exteriören, är några av de mest utmärkande nyheterna.

Ny dörröppning i KABEs 2012 års modeller

Ny dörröppning i KABEs 2012 års modeller


Så snart du träder in i den nya KABE vagnen känner du direkt att dörröppningen har vuxit fem centimeter på bredden. När du studerar detaljerna på dörren ser du massor av smarta lösningar: Nytt lås och dörrhandtag samt integrerat myggnät är standard. Det som inte kan ses med blotta ögat är dörrens uppbyggnad, både in- och utvändigt. Dörr och dörrkarm är resultatet av ett nära samarbete mellan producenten Seitz och KABEs utvecklingsavdelning. Dessutom kan du få treglas fönster eller spegel i dörren som tillval. Nytt trappsteg vid entrédörren, med värme i, är ett sätt att fördela värmen på och på så vis undgå köldbryggor.

KABEs röd-vita färg är en ikon i branschen och har alltid varit en viktig del av KABEs varumärke. När andra producenter varierar exteriören har KABE hållit fast vid sina egna färger. Men för att förnya utseendet lite kompletteras husvagnarna med ett sobert silverglänsande färgfält. Ett stort steg för KABE och kännetecknande för KABEs 2012 års modellprogram. Dessutom har det tillkommit nya stripes både fram och bak.

Som extrautrustning kan man få sensor på lampan utomhus

Som extrautrustning kan man få sensor på lampan utomhus


Ljus med sensor

Utvändigt finns integrerad belysning som monteras i alu-profilen på husvagnens högra sida. LED- teknik står för belysningen. Den kortare varianten på en meter är standard. Ljuslisten kan beställas som metervara, om du t.ex. vill ha ljus längs hela sidan för att få bra belysning i hela förtältet. En snygg enkel och funktionell lösning som också är energiriktig.

Nu kan du bli uppmärksammad på när någon befinner sig utanför vagnen. En annan nyhet är utvändig belysning med sensor som tänder en lampa inne i vagnen vid aktivering, varvid du blir uppmärksammad på att någon är utanför vagnen. (Extrautrustning)

Nu kan man få sitt KABE kök i vitt

Nu kan man få sitt KABE kök i vitt


Nyheter på köksfronten

Vitt är en populär färg på köksluckor hemma i privatbostäderna. Nu får du också möjligheten att välja den vackra vita färgen på ditt nya KABE- kök. I Royal-serien är även spisen och ugnen vita vid tillval av vitt kök. Skåp och lådor är producerade i vitt laminat med tålig yta som är lätt att göra ren.

Som standard är det indirekt belysning under köksbänken som bidrar till mysig atmosfär.

Det är i KABEs Royalserie som man hittar de flesta modellförändringarna 2012

Det är i KABEs Royalserie som man hittar de flesta modellförändringarna 2012


Tre nya modeller – många versioner

Under säsongen 2012 erbjuder KABE sex olika textilkollektioner samt ytterligare tre skinnkollektioner. Därtill kommer valfria gardiner, kuddar och sängöverkast. De grundläggande färgerna för gardiner är lätta ljusa färger. Det är i KABEs Royal-serie som man hittar de flesta modellförändringarna. Royal 560 GLE är en helt ny modell som endast kommer i B2 utförande.

Royal 590 GLE och Royal 750 D-GLE är två nya varianter som fås i flexline- lösningarna B1 – B9, B11- B15 – med separata enkelsängar, etagesängar eller dubbelsängar.

En 30 cm längre dragkrok på KABEs modeller förbättrar köregenskaperna

En 30 cm längre dragkrok på KABEs modeller förbättrar köregenskaperna


Nya valmöjligheter till det invändiga

En cirka 30 cm längre dragkrok ingår i KABEs arbete för att förbättra köregenskaperna.

Flera nyheter. Trådkorgarna i garderoben, vitrin- och barskåp med gasstötdämpare, underlimmad vask, sänglåda med dubbel gasstötdämpare, mer plats på toaletten, dubbel temperaturavläsare och nya planlösningar,  så får du en känsla av vad som väntar dig när du besöker din KABE –försäljare.


Anti-sladdsystemet monteras nu som standard på alla KABE vagnar

Anti-sladdsystemet monteras nu som standard på alla KABE vagnar


Körsäkerheten och säkerhetspaket

Anti-sladdsystem kallas KABE Safety Driving System och består av bland annat iDC (Intelligent Driving Control) som tidigare var extrautrustning. Ett aktivt system med sensorer som registrerar plötsliga riktningsförändringar i vagnen och bromsar hjulen direkt genom påskjutsbromsen. Ett system som liknar det som finns för vanliga personbilar. KABE väljer nu att montera utrustningen som standard i hela vagnprogrammet, både för enkel och dubbelaxlade vagnar.

Säkerhetspaketet innehåller också en hel del annat, till exempel har chassiet från BPW fått längre dragtriangel. iDC och den längre dragtriangeln gör att stabiliteten i vagnen ökas och gör en högre körhastighet möjlig, med goda säkerhetsmarginaler. Stabilisatorkopplingen (WS3000) har varit standard under lång tid och som tidigare kör alla KABE-vagnar på 8 lagers däck för att klara belastningar ännu bättre.


Läs mer på www.kabe.se

Se också...

Videonyhet: KABE husvagnar och husbilar 2012

Alf Ekström från KABE i Sverige berättar om några av 2012 år husvagn och husbils modeller. De presenterades på mässan i Jönköping, Elmia Husvagn Husbil 2012

2011-09-16

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt