Housecar

CampingSverige.se

27.11.12

Av: Leif Berglund/Husvagn på Väg
Dela
 

Kabe 2013: Flera nyheter

Svenska Kabe har tagit ett rejält tag och gjort många förändringar och förbättringar på hela sitt modellutbud inför modellåret 2013. Såväl invändigt som utvändigt kan man tala om en ny Kabeprofil. Dessutom rullar nu alla Kabevagnar upp till modellen Hacienda på Alko-chassin med det antisladdsystem som lanserades förra året.

Högblankt laminat med glaskänsla och vita köksluckor, som i denna Royal 610, har gjort Kabevagnarna ljusare invändigt

Högblankt laminat med glaskänsla och vita köksluckor, som i denna Royal 610, har gjort Kabevagnarna ljusare invändigt


Ljusare invändigt

– Det är svårt att veta var jag ska börja, säger Johan Skogeryd, försäljningschef på Kabe, när han ska berätta om årets Kabevagnar. Men han börjar med detaljerna, de som ändå sammantaget skapar helhetskänslan.

– Vi har jobbat väldigt mycket med belysningen i år. Vi har lagt till många ljuskällor och skapat mer indirekt belysning. Exempelvis löper en vit dimbar lamplist med LED-belysning över skåpen.

Över huvud taget har vagnarna blivit ljusare invändigt även dagtid. Bänkskivan i köket liksom bordsskivan och alla hurtsskivor har försetts med ett tunt högblankt laminat med glaskänsla.

– Nu hänger ytorna ihop bättre och blir till ljuspunkter eftersom de reflekterar det infallande ljuset på dem, påpekar Johan Skogeryd. Störst förändring invändigt har dock badrummet genomgått. Inredningen är nydesignad med ett lite striktare formspråk som ger en modernare touch. Badrummen har också blivit en aning rymligare än tidigare. I övrigt kan noteras en ny typ av överskåp som är rymligare tack vare att taket höjts i vagnens framkant. En extra hylla i dem förbättrar också förvaringsmöjligheterna. Exteriört är hela bakpartiet förändrat med dubbelkrökta ytor och egendesignade lamppartier som binds samman av ett rött fält tvärs över bakgaveln.

– Tuffa, farliga och kaxiga är några omdömen vi fått om de nya baklyktorna. Men utvecklingsarbetet har handlat lika mycket om teknik där vi tagit vara på alla fördelar med LEDtekniken. Apropå teknik har man en ny typ av styrning av värmesystemet som genom tidsbundna intervaller gör det snålare och smartare.

– Om man fricampar och kör värmen på batteriet märker man definitivt skillnaden.

Lite tuffare, lite kaxigare. Så presenteras nya utvändiga designen på Kabes husvagnar

Lite tuffare, lite kaxigare. Så presenteras nya utvändiga designen på Kabes husvagnar


Ny profil

Sist men inte minst har Kabe fått en ny profil, både bildligt och bokstavligt talat. Det nya förlängda raka taket kombinerat med ett nytt kjolpaket, plåt i annorlunda design och nya dekaler skiljer ut årsmodellen rejält mot tidigare årgångar.

– Ja, här finns många nyheter för sinnet och inte minst för ögat och ordningssinnet, konstaterar Johan Skogeryd avslutningsvis.

Tilläggas bör dock att alla nyheter inte slår igenom i hela Kabes modellutbud, även om de flesta av dem också finns i de nya Classicvagnarna.

Se också...

Videonyhet: KABE husvagnar och husbilar 2012

Alf Ekström från KABE i Sverige berättar om några av 2012 år husvagn och husbils modeller. De presenterades på mässan i Jönköping, Elmia Husvagn Husbil 2012

2011-09-16

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt