Tumbo

CampingSverige.se

10.6.13

Av: Freddy Kongsberg Översättning/Bearbetning: Pia Weinz Karlsson Fotograf: Kjell‐Erik Kristiansen/Joel Dittmer
Dela
 

Kabe 2013: Petter Northug väljer Kabe

Petter och pappa John Northug har fallit pladask för team Northugs nya stolthet: Över åtta meter lyx på fyra hjul ‐ en KABE husbil ‐ skräddarsydd av den svenska producenten i Tenhult/Jönköping. ‐ En ny värld har öppnat sig för oss. Husbilen är som en uppenbarelse. Man kan bli religiös för mindre, strålar en husbilsfrälst John Northug.

Pappa John och Petter Northug med sitt nyförvärv.

Pappa John och Petter Northug med sitt nyförvärv.


Vill ha hustrun med på resan

John berättar glatt att det här med husbil, har varit en avlägsen dröm han har närt under flera år.

Även om husbilen först och främst är ett nytt, lysande vapen för team Northug med bröderna Petter, Tomas och Even, har pappa John och hustrun redan börjat planera för en cykelsemester med husbilen i Europa.

‐ Det här är rätt och slätt ett fantastisk hotellrum på hjul. Man känner sig som en kung bakom ratten med panoramautsikt över både trafik och landskapet man kör igenom. Med en husbil handlar det inte längre om att ta sig från en punkt till en annan. Man får helt enkelt en storslagen upplevelse, säger en begeistrad John Northug.

Familjen har aldrig tidigare haft husbil, även om de i flera år lekt med tanken, och nu har Northugs fått erfara att det förpliktigar att köra husbil.

‐ Möter man andra husbilar så ska man hälsa. Och parkerar man i närheten av andra husbilsägare förväntas man stanna och prata lite husbil, ler Northug.

I nya husbilen kan Petter Northug koppla av mellan tävlingarna.

I nya husbilen kan Petter Northug koppla av mellan tävlingarna.


Begeistrad superstjärna

Petter Northug är minst lika begeistrad över nyförvärvet som resten av familjen.

Den 27‐årige superstjärnan är inte bara världens bäste skidåkare, utan han brukar även ligga i täten när det gäller att inneha olika fordon.

‐ Skarverennet blev det första testet och husbilen fungerade som ett näste för hela teamet, förklarar John Northug.

Den skräddarsydda specialversionen av en KABE Travel Master i810 LT bär bröderna Petter, Tomas och Evens autografer.

Den väger över fyra ton och har alla de faciliteter som man kan önska sig.

Tre sängar, ett modernt kök, ett rymligt bad med dusch och toalett, sittgrupp i skinn och ytterligare en säng fram i bilen som kan sänkas ned från taket.

‐ Speciellt under NM på skidor var Petter som ett jagat villebråd och var närmast tvungen att springa och gömma sig för att få lite lugn och ro. Nu kan han enkelt och smidigt söka skydd i husbilen, slänga sig ner på en av sängarna och vila, få behandling eller äta nylagad varm mat. Husbilen är genialisk och passar våra behov perfekt, säger John Northug som är bilansvarig och chaufför efter det att han har uppgraderat sitt körkort.

En annan medlem av teamet, Hallgeir Martin Lundemo, kommer också att ta sina pass bakom ratten på husbilen.

Kabe Travel Master i810 LT.

Kabe Travel Master i810 LT.


Byter buss mot husbil

Under Tour de Ski blev det extremt mycket stök kring den buss som Petter disponerade.

‐ Bussen tilldrog sig mycket uppmärksamhet och var i det avseendet inte så lämplig. Allt tyder på att vi nästa gång tar med oss husbilen istället, som är mer praktisk på många sätt. Vi kommer även att använda husbilen under World Cup, fortsätter John Northug.

‐ Det var först när vi kom i kontakt med svenska Kabe som våra planer blev konkretiserade och realiserade. Vi såg vilka enorma möjligheter husbilen representerar och vi fick upp ögonen för de kvaliteter dagens husbilar erbjuder, berättar John Northug.

Enligt John Northug har team Northug länge gått och närt idén om att ha en husbil med sig under träning och tävling. Och det är allt fler inom skidåkningsvärlden som ser fördelarna med husbil.

Avtalet med Kabe löper över tre år.

Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Dethleffs
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt