Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

4.4.17

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Kabe AB köper fastighet för dotterbolag

Det händer mycket i Kabekoncernen just nu. Förra månaden meddelade Kabe Husvagnar AB att en stor investering på cirka 50 miljoner och nyanställningar var på gång. Nu förvärvas en ny fastighet av Kabe AB för att möjliggöra ännu en expansion för dotterbolaget Kama Fritid.

Alf Ekström, vd för Kabekoncernen är  mycket nöjd med det nya förvärvet.

Alf Ekström, vd för Kabekoncernen är mycket nöjd med det nya förvärvet.


Fastigheten som är på 20 000 m2, ligger utmed E4 strax söder om Jönköping och kommer att tillträdas under kvartal fyra 2017.

Kama Fritid AB är ett helägt dotterbolag till KABE AB. De har sin verksamhet i Tenhult men kommer att flytta hela verksamheten från till den nya fastigheten vid Torsvik utanför Jönköping. Företaget är Nordens största tillbehörsgrossist av artiklar för mobilt boende och reservdelar för husvagnar och husbilar. Bolaget har 28 anställda och omsatte förra året 225 miljoner kronor. Kama Fritids verksamhet har vuxit kraftigt de senaste åren och en fortsatt expansion säkerställs genom detta förvärv.

Schur Ekmans Kartong AB som idag bedriver verksamhet i fastigheten kommer att kvarstå som hyresgäst i delar av fastigheten.

Lokalerna i Tenhult kommer att användas av Kabe Husvagnar AB för den utökade husvagns- och husbilsproduktionen som koncernen just nu investerar i.

- Vi är mycket nöjda med förvärvet av fastigheten, då Kama Fritid är en viktig del av Kabe-koncernen där vi ser stora tillväxtmöjligheter, konstaterar Alf Ekström, koncernchef på Kabe AB.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt