Housecar

CampingSverige.se

19.1.17

Av: Daniel Andersson Fotograf: Kabe
Dela
 

Kabe prisat för smart elsystem

Kabe har vunnit ett fint pris på den årliga prisutdelningsceremonin European Innovation Award i Stuttgart. Med sitt elsystem KABE Smart D tog de hem segern i kategorin “Uppkoppling”.

Från panelen kan man utläsa aktuell statusinformation och styra olika funktioner.

Från panelen kan man utläsa aktuell statusinformation och styra olika funktioner.


Den 15 januari i år hölls den årliga prisutdelningsceremonin European Innovation Award i Stuttgart.
European Innovation Award (EIA) är ett pris som 14 facktidskrifter från olika europeiska länder delar ut till producenter i campingbranschen.

EIA premierar smarta och innovativa idéer och produkter som gynnar konsumenterna. I år blev KABE storvinnare på årets European Innovation Award‐galan. Det svenska företaget kammade hem pris för sitt elsystem Smart D som är standard i alla KABE:s husbilar och husvagnarnas Royal, Hacienda och Imperial‐serier.

– Vi är väldigt glada över det fina priset, säger Mikael Blomqvist, vice VD och teknisk chef på KABE, och tillägger:
– Priset gäller alla våra husbilar och husvagnar i Royal, Hacienda och Imperial‐serierna, eftersom de har samma elsystem.

Systemet kan även fjärrstyras via appen KABE Smart D Remote via en molntjänst.

Systemet kan även fjärrstyras via appen KABE Smart D Remote via en molntjänst.


Smart D är ett system som kan styra och övervaka alla funktioner i fordonet, så att användaren slipper hantera olika displayer för vatten, spillvatten, värme, belysning, AC, batteriladdning och liknande. Systemet bygger på samma principer som dagens datorstyrda elsystem i personbilar där systemet kommunicerar med och styr de olika enheterna i fordonet.

Panelen har en överskådlig touch‐screendisplay med symboler med all information och styrning samlat på ett och samma ställe. Från panelen kan man utläsa aktuell statusinformation såsom färskvattennivå, gråvattennivå och batterikapacitet samt styra AC, värmepanna eller temperatur. Man kan även styra valda tillbehör som till exempel cityvatten eller värme i framrutan.

Systemet har flera larmfunktioner som påminner om när det är dags att göra service eller om någon säkring har lösts ut. Från panelen kan man även styra all belysning och aktivera nattbelysningen. Manöverpanelen och elsystemet är baserat på CIB‐tekniken (Caravan Industri Bus) som är den nya standarden inom Husvagns/Husbilsindustrin.

Smart D Remote

Systemet kan även fjärrstyras via appen Kabe Smart D Remote via en molntjänst, vilket ger en säker uppkoppling. Då ingår en Wi‐Fi‐router med modem, som gör dig stabilt uppkopplad under hela resan. Självklart kan du även streama ljud och bild till dator och TV.

Kabe Smart D Remote är standard i Imperial‐serien och kan beställas som tillval i alla Royal‐ och Haciendavagnar samt alla husbilar.
– Det här priset är ett viktigt kvitto på att vår slogan ”Alltid steget före” står stark även i ett europeiskt perspektiv, avslutar Mikael.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt