CampingSverige.se

22.2.18

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Kama Fritid har funnit sig till rätta

Efter 260 flyttlass med lastbilar fulla av tillbehör har Kama Fritid äntligen funnit sig till rätta i sina nya lokaler i Jönköping. – Läget på Torsvik är strategiskt perfekt och med dubbelt så stora lokaler finns en enorm potential, säger vd Jonas Tidqvist.

20 000 kvadratmeter lager och kontor i Torsvik i Jönköping.

20 000 kvadratmeter lager och kontor i Torsvik i Jönköping.


Kama Fritids historia löper i princip parallellt med Kabe husvagnars. Men det dröjde till 1987 innan tillbehörsförsäljningen blev ett eget bolag. Idag är Kama Fritid ett begrepp inom campingtillbehör och en helhetsleverantör till husvagns- och husbilsåterförsäljare i Sverige. Kraftig tillväxt gjorde Kama trångbodda i lokalerna i Tenhult och sedan en tid tillbaka finns företaget på LogPoint South Sweden i Torsvik i Jönköping.

– Här förfogar vi över 20 000 kvadratmeter lager och kontor. Vi har ett av Nordens bästa logistiklägen, strategiskt placerat mellan de nordiska huvudstäderna och med närhet till norra Europa, säger Jonas Tidqvist.

Jonas Tidqvist,  VD Kama Fritid.

Jonas Tidqvist, VD Kama Fritid.


Toppmodernt

Kama Fritid har nu ett toppmodernt lager med plats för 10 000 tillbehör anpassade för mobilt boende. Allt plock sker med Ipads och trådlösa streckkodsläsare.
– Vi har tio lagerautomater som är vardera 10 meter höga, fyllda med över 5 000 produkter, berättar Jonas.
På anläggningen finns även 6000 kvm med över 7500 pallplatser.

De nya lokalerna möjliggör även olika utställningar. Här finns bl a en stor utställning med förtält och tillbehör från den danska samarbetspartner Isabella. Även det ständigt växande sortimentet från varumärkena Wecamp och Gocamp har fått egna showrooms.
– Vi visar även hur en Kama-butik hos våra återförsäljare ser ut. Under året kommer det att finnas över 112 KAMA-Butiker i Sverige, Norge och Finland.

Kamas butikskoncept har utvecklats tillsammans med designers från inredningsleverantören Hestra.


Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt