Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

7.11.09

Av: Susanne Barthold
Dela
 

Kama Fritid: WiPro husbilslarm

WiPro är ett larmsystem, som har utvecklats speciellt för fritidsfordon. Här används inga rörelsesensorer, som måste stängas av, när någon uppehåller sig i fordonet, och som dessutom ofta är orsaken till felalarm.

Klicka för större bild


Förutom en användarvänlig larmanläggning, som manövreras med endast en knapptryckning, resulterar detta i, att felalarm praktiskt taget är uteslutna. Larmning av ett rum sker via radiomagnetkontakter vid dörrar, fönster och luckor. Dörrarna till förarhytten säkras via anslutningen till CAN-bus resp på fordon utan CAN-bus via dörrkontakter. Systemet manövreras beroende på fordon via fordonets elektroniska originalnyckel eller den medlevererade fjärrkontrollen.

Som tillbehör finns ytterligare radiomagnetkontakter, handsändare, radiokabelslingor, radiogasvarnare, en GSM-modul samt en GPS-mottagare för lokalisering av fordonet. Med ytterligare trådlösmagnetkontakter kan förvaringsluckor, fönster, dörrar, takluckor och till och med takboxar larmas. Ytterligare fjärrkontroll ger t ex familjemedlemmar möjlighet att styra systemet och därmed få tillträde till fordonet. Med det trådlösa wiresystemet kan mobila föremål utanför fordonet, som t ex cyklar, mopeder, surfingbräden, campingmöbler m m. säkras mot stöld. Genom att sätta upp en eller flera trådlösgasvarnare kan man skydda sig mot faror vid läckage från gasledningar och angrepp med bedövningsgaser. Gasvarnaren signalerar förekomsten av farliga gaser i rumsluften omedelbart till WiPro, som i sin tur sätter i gång larmet.

GSM-modulen  sänder vid ett alarm SMS till upp till 5 valfria telefonnummer. Om batteriladdningen har sjunkit till en kritisk nivå, skickas som ytterligare säkerhetsfunktion ett SMS med uppgift om den aktuella batterispänningen. Vidare kan t ex luftkonditioneringsanläggningen eller värmeelementen kopplas in
resp ur via SMS. Även larmanläggningen kan kopplas in resp ur via SMS. Genom att ringa upp GSM-modulen kan man dessutom när som helst hämta statusuppgifter och därmed få information om WiPro:s status samt uppgifter om batteriets tillstånd m m.

GPS-antennen kompletterar GSM-modulen för att kunna lokalisera ett stulet fordon.Om fordonet blir stulet, utlöses automatiskt ett larm-SMS med uppgift om, var fordonet befinner sig och med vilken hastighet det körs. Om man ringer upp GSM-modulen, kan man dessutom när som helst begära statusuppgifter, som också innehåller position, hastighet, batteriladdning m m.

Se också...
Tumbo Husvagnar
Kama Fritid AB
Dethleffs
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt