CampingSverige.se

18.8.14

Av: Johan Persson
Dela
 

Klassikern Polar nu ännu bättre

Polarvagnen från Dorotea är en symbol för svensk husvagnskultur, inte minst med den beige 470-modellen som under 70-talet pumpades ut ur fabriken i tusentals exemplar. Sedan decennier tillbaka är en Polar ofta blå, och till 2015 är den mer blå än tidigare.

Polar 700 rullar nu på enkelaxel.

Polar 700 rullar nu på enkelaxel.


Utsidan på 2015 års vagnar har kompletterats med flera blå dekaler. Rangerhandtagen och handtaget vid entrédörren byts ut mot avtagbara handtag. Hjulhusskärmarna har fått en designmässig uppdatering och front- och bakpartiet får en vit kulör i enlighet med sidorna. Dragbalkarna på samtliga modeller har blivit längre för stabilare gång på vägen och skidutrymmet som nås utvändigt har försetts med en utdragbar plastbalja.

Den tidigare tandemaxlade 700-modellen blir nu enkelaxlad och fås med totalvikt på antingen 1700- eller 1800 kg. Detta för att möta kraven från de som tagit den nya körkortsbehörigheten B96, så kallad utökad B-behörighet. Den nya Polar 700 finns i sex planlösningar.

Entrédörren har blivit 2,5 centimeter bredare och kan som tillval fås med fönster.

Entrédörren har blivit 2,5 centimeter bredare och kan som tillval fås med fönster.


Svit-paket

Invändigt finns det nu ännu fler möjligheter att skapa sin absoluta drömpolar. Svit-paketet finns på alla Polarmodeller där vikten tillåter det. Nu finns även myggnätsdörr, entrédörr med fönster, spegel med Polar-logga samt nivåindikering via en app i paketet. Komfort-paketet får tillökning med brand- och gasvarnare, Taklucka Heki 2, LED-stripes i fönster fram, stor kyl med frysfack, handdukstork, myggdörr, och dubbel DIN stereo CD/DVD.

Nya tillvalspaket är bland annat BK-paketet framtaget för modeller med barnkammare. Även här ingår Heki 2 taklucka, stort kylskåp med frys, LED-stripes i fönster fram och stereo CD/DVD. I BK-paketet ingår även förvaringslådor under sängarna, mikrovågsugn och draperi för barnkammardelen.

Andra interiöra nyheter är de nya kranarna i hygienutrymmet.

Andra interiöra nyheter är de nya kranarna i hygienutrymmet.


Designpaket

Nytt för 2015 är designpaketet med valbar golvmatta och köksskiva, prydnadskuddar, täckkåpa över draganordning och fälgar med inlägg i svart. Andra interiöra nyheter är de nya kranarna i hygienutrymmet, den bredare toalett-dörren och ny ljusramp i CTH/CTX-modellerna. Entrédörren blir 2,5 centimeter bredare och kan som tillval fås med fönster.

Se också...
Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt