Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

2.7.12

Av: Lasse Løndahl Henriksen
Dela
 

Knaus: 2013 års modeller på Kristinehamnsmässan

Det är exakt femtio år sedan den första Südwind lämnade fabriken och presenterades för allmänheten. Det skedde på våren 1962. Ingen annan av Knaus husvagnsserier har haft så stor framgångssaga. Och idag, ett halvt sekel senare, presenteras ännu en ny Südwind-modell som visas på Fritid 2012 som därmed kan ståta med Sverigepremiär.

När man stiger in i vagnen upptäcker man genast den nya eleganta interiören

När man stiger in i vagnen upptäcker man genast den nya eleganta interiören


En riktig Knaus tar man inte miste på

Som en etablerad medlem i Knausfamiljen har den nya Südwind förstås samma familjelook som redan är välkänd från de nya husbilarna. Nyutvecklade hybridlyktor på bakpartiet och ny grafik på sidoväggarna ger en omisskännlig identitet. Den nya exteriören blir komplett med den nya Pro.tec-ramen i aluminium för optimal stabilitet.

Även interiören på Südwind har utvecklats. När man stiger in i vagnen upptäcker man genast den nya eleganta interiören. Köksutrymmet kan fås i en längd av mer än två meter, med 110-liters kylskåp eller som standardmodul med 190-liters kylskåp. Snygga kromdetaljer, en utdragbar kaffemaskin och en praktisk pappershållare är välkomna nyheter. En ny integrerad spis, lådor med mjukstängande skenor och högkvalitativa gångjärn till dörrarna fullbordar både design och funktionalitet. Och som om inte det räcker, står det harmoniska ljussystemet för en atmosfär av välbefinnande.

Ergonomi fullbordar perfektionen

Ergonomiska aspekter har varit viktiga ingredienser i utvecklingen av nya Südwind. Den runda sittgruppen har tex. ny design och är utrustad med ergonomiska sittdynor för ländryggsstöd. För att komma åt stuvutrymmen under lyfter man med lätthet upp sätet. I sittgruppens hörn finns ytterligare plats för förvaring.
Jämfört med tidigare Südwind-modeller har en mängd detaljer utvecklats på 2013 års modell. Ett exempel är det nya elektriska systemet som nu är monterat och skyddat i garderoben, Truma-Thermes avstängningsventiler är också placerade i ett speciellt anpassat utrymme och ett sofistikerat ventilationssystem garanterar optimal ventilation i hela vagnen.

Knaus Südwind Exclusive i 2013 års modell finns i flera modeller på Fritid 2012

580 EU, 580 FDK, 580 UF och 750 UKF. Bergholm Försäljning AB är generalagent för Knaus Tabbert, Morelo och Hymergruppens breda program. Företaget ställer upp med över 30 husbilar och husvagnar på Fritid 2012 den 15 – 17 juni i Kristinehamn.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt