Elmia Husvagn Husbil

CampingSverige.se

19.11.18

Av: Daniel Andersson
Dela
 

Knaus 2019: ”Kattögon” och ny design på Südwind

Südwind är en klassisk husvagnsserie från Knaus som till modellåret 2019 får en rejäl uppfräschning, både invändigt och utvändigt. Mest iögonfallande är de nya bakljusen ”Cat Eye” som ger vagnen ett karakteristiskt utseende.

Knaus har fått

Knaus har fått "kattögon" baktill.


Südwinds nya design är besläktad med syskonet Knaus Deseo. De nya baklyktorna har fått namnet Cat Eye och de lever verkligen upp till sitt namn, framför allt i mörker. Modellen har även fått en ny 700 mm bred dörr som standard och har genomgående LED-belysning. Interiört har Südwind fått en ny, ljus inredning med handtag och lister i rostfritt stål-utförande.

I Südwind 650 PXB är köket placerat i fronten.

I Südwind 650 PXB är köket placerat i fronten.


Självjusterande bromsar

Nytt är också att Südwind är utrustad med självjusterande bromsar från AL-KO och nya, bekvämare madrasser. Nya Knaus Südwind finns i 15 olika planlösningar, från minstingen 420 till stora 750 UDF. Südwind 650 PXB sticker ut med att ha köket placerat i fronten. I de skandinaviska länderna säljs modellen även som Scandinavian Selection med specialutrustning för nordiskt klimat.

Interiör från Knaus Sport.

Interiör från Knaus Sport.


Sport Silver Selection

Även den lite enklare modellserien Sport har blivit uppdaterad till 2019 års modeller. Med tillägget Silver Selection har även denna modell utrustats med ”Kattögonen” som bakljus, fått ny färgdekor och exklusiva 17 tums lättmetallfälgar. På 650 UDF finns en Sky Roof-fönster som släpper in rikligt med ljus. Till modellerna 500 QDK och 580 QS kan en trevåningssäng beställas. Sängen kan omvandlas till sittyta eller förvaringsyta

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt