Husbil365

CampingSverige.se

8.4.17

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Konstrundan på Österlen fyller 50 år

Påsken anses vara startskottet för både det ena och det andra; våren, pollensäsongen, uteserveringarna och inte minst början på campingsäsongen. Därtill läggs även konstrundan på Österlen, som i år arrangeras för femtionde gången.

Den gulröda vindbollen visar vägen till konsten.

Den gulröda vindbollen visar vägen till konsten.


1968 var året då en grupp konstnärer på Österlen startade den första konstrundan i Sverige. Samma konstnärer grundade några år senare Östra Skånes Konstnärsgille, ÖSKG. Runt om i Sverige har konceptet kopierats och det finns många olika rundor en konstfantast kan åka på. Originalet kvarstår dock och kan kanske omvänt betraktas som startskottet på påsken?

 Konstrundan arrangeras av Östra Skånes Konstnärsgille.

Konstrundan arrangeras av Östra Skånes Konstnärsgille.


100 000 besökare på 10 dagar

Genomslagskraften har varit enorm och varje år fylls Österlens olika ateljéer till bredden med konstintresserade besökare. Både gamla och nya besökare och även icke konstintresserade som mest är nyfikna på själva konceptet. Runt 100 utställare och cirka 100 000 besökare på 10 dagar är siffror som bär respekt med sig. Konstnärerna ställer ut sina alster både i sina hem, ateljéer och på konsthallar. Här kan du som besökare träffa konstnärerna och lyssna till deras anekdoter, njuta av målningar, keramik och skulpturer. På Tjörnedala konsthall i Baskemölla finns en gemensam samlingsutställning med alla deltagande utställare.

Tjörnedala Konsthall  håller  öppet den 14 april till den 23 april.

Tjörnedala Konsthall håller öppet den 14 april till den 23 april.


ÖSKG – app

I år kan man ladda ner appen som heter ÖSKG. Här hittar du en lista på alla deltagare i Konstrundan, karta med GPS-funktion med mera. Om man väljer att inte ladda ner appen, så bör det inte vara några problem att hitta utställarna ändå; följ bara strömmen längs vägarna och de gulröda vindbollarna.


Konstrundan pågår mellan 14 april – 23 april 2017

Se också...
Länkar Länkar:
Länkar Konstrundan
Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt