CampingSverige.se

16.5.09

Av: Hans Reckweg Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold
Dela
 

Kroatien – en lyckad campingdestination

Den europeiska sammanslutningen av campingorganisationer och ferieparker (EFCO & HPA) har hållit möte i turiststaden Umag i Kroatien. Det är en organisation som bildades 1979 och som har ca 25 000 Europeiska campingplatser och campingområden som medlemmar.

Klicka för större bild


Campingplatserna erbjuder avkoppling i sköna, ekologiska och välbevarade omgivningar och man följer upp med generella förbättringar av standarden på campingplatserna. Kroatien har sammanlagt omkring 226 campingplatser och 278 ställen på gårdar med möjlighet att campa. Tillsammans finns övernattningsmöjligheter för ca 224 000 personer. Av dessa ligger 10 000 på gårdar. Enligt Kroatiens Campingorganisation utgör campingplatserna 23,7 % av landets övernattningskapacitet. 15 platser med sammanlagd plats för 22 500 personer har fyra stjärnor. 57 platser med sammanlagd kapacitet på 88 000 personer har tre stjärnor. De flesta platser med hög standard, tre eller fyra stjärnor, finns i Istrien.

Istrien har flest platser med fyra stjärnor, och på andraplatsen följer Dubrovacko-neretvanska området i landets sydligare del.

Campingplatserna är i genomsnitt fullbelagda 59,1 dagar under året och i Primorsko-goranska området är det fullbelagt i 67,1 dagar. Gästerna stannar längst på campingplatser med fyra stjärnor – upp till 87 dagar. Varje gäst uppehåller sig i genomsnitt 6,7 dagar på campingplatsen och längst varar uppehållet på Istriens campingplatser där gästerna i genomsnitt stannar åtta dagar. Enligt officiella siffror från Statistiska byrån i Kroatien var de flesta gästerna under årets sju första månader från Tyskland, därefter kommer Slovenien, Holland, Österrike och Tjeckien.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt