Solhem Husbil

CampingSverige.se

2.6.17

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Kungaparet firar nationaldagen i Kosta

På nationaldagen firar Kosta 275 år i närvaro av DD.MM. Konungen och Drottningen. Några av höjdpunkterna är en ny jubileumsutställning, ett storartat nationaldagsfirande och en glasgjutning med Kosta Bodas världsberömde formgivare Bertil Vallien, som bjuder in H.M. Konungen att lägga i en avbildning av en krona i ”Kungabåten”.

Kungaparet gästar Kosta den 6 juni.

Kungaparet gästar Kosta den 6 juni.
Fotograf: Björn Lindgren/TT


- Två generaler ur Karl XII:s armé grundade Kosta Glasbruk 1742. Vi är mycket stolta över att kunna välkomna Kungaparet till Kosta denna dag, där ugnarna fortfarande brinner för att fira vårt 275-årsjubileum till general Koskull och general Staël von Holsteins minne, säger Magnus Andersson, VD på Orrefors Kosta Boda AB.

På Kosta Glasbruk skapas ett historiskt verk av Bertil Vallien den 6 juni när ”Kungabåten” gjuts. Kungen deltar i glasgjutningen och konstverket tillfaller välgörande ändamål.

Kosta Boda firar 275 år i år.

Kosta Boda firar 275 år i år.
Fotograf: Kosta Boda


Kosta firar 275 år!

I 275 år har Kosta Boda eldat på i de småländska hyttornas ugnar för att smälta vanlig sand till fantastisk kristall. Det är en imponerande tidsperiod för ett företag, ett glasbruk, och ett varumärke. Svenskarna köpte faktiskt bruksglas till sina hem och gårdar redan 50 år innan franska revolutionen. Kosta Boda utvecklades till ett varumärke med färgsprakande produkter för varje hem, museum och gallerier runt om i världen.

För att fira jubileet bjuder Kosta Boda in omvärlden till sin framtid. De vill göra jubileumsåret inte bara till en tillbakablick över en svensk industri- och folkhemsepok, utan också till en framtidsförklaring för det svenska kulturarvet.

Fakta Kosta Boda

Orrefors Kosta Boda AB är ett småländskt designföretag med formgivning och tillverkning av högkvalitativt bruks- och konstglas. De utvecklar, producerar och säljer ett brett bruks- och konstglassortiment för såväl privat som offentligt bruk under varumärkena Orrefors och Kosta Boda. Företaget är Nordens största glasbruksgrupp med en historia som sträcker sig tillbaka till 1742. Hjärtat i verksamheten finns på glasbruket i Kosta. Genuin bruksmiljö med närhet till hantverket och formgivarna. Vid glasbruket bedrivs även en omfattande turism- och upplevelseverksamhet som årligen lockar över en miljon besökare.
Orrefors Kosta Boda AB ingår sedan 2005 i New Wave Group som verkar med ett flertal varumärken på konsument- och företagsmarknaden inom områdena sport, fritid, inredning och gåvor. New Wave Group är noterat på NASDAQ OMX Stockholm.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt