CampingSverige.se

4.7.09

Av: Helle Andersen Översättning/Bearbetning: Susanne Barthold Fotograf: Rasmus Schønning
Dela
 

Långt hemifrån på en weekend – del 3:5 – Norge

Det finns ingen anledning att köra flera dagar för att få utländska upplevelser. Precis utanför Skandinaviens gränser ligger upplevelserna och väntar, och man kan själv välja om de skall vara kulturella, aktiva eller om man vill känna på storstadens brus.

Oslos havnefront består af historiske steder og et hyggeligt maritimt miljø

Oslos havnefront består af historiske steder og et hyggeligt maritimt miljø


Huvudstaden Oslo

Oslo överraskar. Särskilt om det är ett tag sedan man var där. Norges huvudstad är inte längre en skandinavisk provinsstad, utan en storstad som bjuder på kultur, natur, historia och gastronomi.

Oslo ligger i botten av Oslofjorden med en imponerande hamn och skärgård som är som upplagd för alla former av vattenaktiviteter. Precis utanför staden ligger fjällen där man kan vandra, cykla och åka skidor vintertid. Huvudstaden är alltså en bra utgångspunkt för en semester där storstadsliv kan kombineras med naturupplevelser.

Klicka för större bild


Karl Johan, som kan liknas vid Ströget i Köpenhamn, är ett pulserande huvudstråk med modebutiker, caféer och restauranger. Den går mellan järnvägsstationen och det kungliga slottet och här kan man utan problem få en dag eller fler att gå med shopping och caféebesök. Bakom slottet ligger Frogner och Majorstua, där gatubilden är en annan och där det finns lite annorlunda butiker.

De bästa campingplatserna ligger utanför centrum, men det är lätt att ta sig in till staden med de kommunala färdmedlen eller med egen bil. Här skall dock meddelas att parkeringsavgifterna dock är dyra.

Klicka för större bild


Campingplatsen

Platsen har många fastliggare, men ligger centralt i Oslo. Kommunala transportmedel till centrum avgår precis utanför campingplatsen.

Platsexempel: Bogstad Camp och Turistcenter
Läs mer om platsen nedan via länk eller på googelkartan.

Kama Fritid AB
Caravan Club of Sweden
Hobby Husvagnar
Autohallen husbilar
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt