Husbil365

CampingSverige.se

19.12.16

Av: Sandra Irengård
Dela
 

Laddat för alpint i Orsa

Den efterlängtade alpina premiären är här. Nu på lördag, med start klockan 9.30, börjar liftarna gå i Orsa Grönklitt.
– Snöläggningen har fungerat bra hela hösten, vi är redo, säger Patric Ädel, pist- och liftansvarig. Underlaget i backarna är bättre än det varit på många år vid den här tiden.

Laddat för alpint i Orsa Grönklitt. Liftarna öppnar på lördag.

Laddat för alpint i Orsa Grönklitt. Liftarna öppnar på lördag.


Om alla backar och liftar kan öppna de första dagarna är avhängt hur många minusgrader det blir de närmaste dagarna. Ju fler minusgrader desto bättre.
– Vår utgångsplan är att öppna Barnbacken, Bananen, Söderbacken, Norrbacken och Berguven. Om väderleken är med oss kommer vi även att öppna för skidtransport mellan söder och norr lagom till julhelgen. Det känns oerhört inspirerande att kunna köra igång den här säsongen. Norrbacken har varit igång för Orsa Alpinas träning under några veckor och det är bra skidåkning som vi kan erbjuda.

Så här såg det ut i början av november när snön lades ut.

Så här såg det ut i början av november när snön lades ut.
Fotograf: Alexander Winter


Mötesplats och julmarknad

Orsa Grönklitt har varit en mötesplats för skidåkare sedan 3 november, dagen då längdspåren öppnades. Tack vare det geografiska läget har det varit ”vinter på riktigt” sen dess med stora snömängder. Det geografiska läget gör att snön ligger kvar på Grönklitt när det smälter på andra platser. Idag finns totalt 40 kilometer skidspår av bra kvalité.

Det stundar även en jul- och nyårshelg, som i år kommer att inramas av både snö och vackra vinterlandskap. En försmak av julen sker fredag 23 december när en julmarknad arrangeras, med skidåkning, snö, tomtar och allt annat som förväntas av en marknad i juletid.

Julmarknaden i Grönklitt är öppen för både gäster och nyfiken allmänhet.

Fakta

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och omfattar följande anläggningar inom verksamhetsområdena:
Skid- och konferensanläggningar: Tänndalen, Orsa Grönklitt, Mora Parken och Ansia Resort.
Temaparker: Orsa Rovdjurspark, Sagolandet Tomteland och Sunne Sommarland.
Camping inom Svenska Campingpärlor: Gränna camping, Duse Udde Camping i Säffle, Sunne Camping och Sommarland, Mora Camping, Orsa Camping, Rättviks Camping, Siljansbadets Camping i Rättvik och Ansia Resort i Lycksele.

Kama Fritid AB
Tumbo Husvagnar
Autohallen husbilar
Hobby Husvagnar
Caravan Club of Sweden
Dethleffs
  Glömt kod?
Campingsverige.se
Senaste nytt