Housecar

CampingSverige.se

26.10.18

Av: Sandra Irengård Fotograf: Grönklittsgruppen
Dela
 

Längdpremiär i Orsa Grönklitt idag – vintern närmar sig

En ny vintersäsong står för dörren och från och med fredag eftermiddag 26 oktober och framåt finns det längdspår i Orsa Grönklitt.
– Vi prioriterar att lägga spår med kvalité, som håller, med tanke på de vädermässiga förutsättningar som råder, säger Patric Ädel, driftschef i Orsa Grönklitt.

Dags för pistmaskinerna att börja arbeta igen.

Dags för pistmaskinerna att börja arbeta igen.


Vi kommer därför att behöva lägga en snöbädd om 50-70 centimeter, för att vara trygga i att spåren består om ett väder med plusgrader fortsätter.

– I det första läget kommer en slinga om 1,5 kilometer att erbjudas, men spåret kan bli längre om den sparade snön räcker. Vi har även valt att göra spår i full maskinbredd, vilket möjliggör åkning i både skate och klassisk stil. Spåret utgår från skidstadion, ut längs det så kallade konstsnöspåret, och sen vidare på Rädsjövägen.


Snart är det gnistrande längdspår i Orsa.

Snart är det gnistrande längdspår i Orsa.


Premiärhelg

– Det har varit en utmaning för branschen denna höst, där tidiga längdspår är svåra att förena med den värme som infunnit sig. Tajmingen för årets öppnande i Orsa Grönklitt känns helt rätt, och den är väldigt efterfrågad. Nu pekar det mesta på att kylan och minusgraderna närmar sig, vilket gör att vi med större vetskap kan säkerställa att snön blir kvar, samt förstås, att vi inom kort kan utveckla och förlänga våra skidspår med fler kilometrar, längre ut i spårsystemet.

I samband med premiärhelgen blir det även tävlingar för både elit och motionärer. Fredag kväll med start kl. 18.00 går inbjudningstävlingen Knockoutsprinten. Stora delar av långloppseliten finns på plats, både damer och herrar. Söndag den 28 oktober är det långloppspremiär i form av varvlopp på den sparade snön, öppet för alla. Mer information om premiärhelgen finns på www.orsagronklitt.se

Premiärhelgen bjuder förutom på skidåkning även på tävlingar, föreläsningar och andra aktiviteter i Orsa Grönklitt.

Premiärhelgen bjuder förutom på skidåkning även på tävlingar, föreläsningar och andra aktiviteter i Orsa Grönklitt.


Fakta inför premiären

• Totalt lagrades 15,500 m3 snö inför året säsong. Nyproducerad snö för lagring vid skidstadion samt återvunnen snö från alpin backarna på norrsidan.
• Det är 11:e året som Orsa Grönklitt använder sparad snö för en tidig premiär.
• Under säsongen finns totalt 130 km spår i systemet.
• Parallellt med snöläggningen byggs en 5 km lång multibana som beräknas stå klar september 2019.
• Premiärhelgen bjuder förutom på skidåkning även på tävlingar, föreläsningar och andra aktiviteter i Orsa Grönklitt.

Fakta Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag och omfattar följande anläggningar inom verksamhetsområdena:

Skid- och konferensanläggningar: Tänndalen, Orsa Grönklitt, Mora Parken och Ansia Resort.
Temaparker: Orsa Rovdjursparkoch Sunne Sommarland.
Camping inom Svenska Campingpärlor: Gränna camping, Duse Udde Camping i Säffle, Ekerum Camping, Sunne Camping och Sommarland, Mora Camping, Orsa Camping, Rättviks Camping, Siljansbadets Camping i Rättvik och Ansia Resort i Lycksele.

Kama Fritid AB
Autohallen husbilar
Caravan Club of Sweden
Bli annonsör på CampingSverige
Campingsverige.se
Senaste nytt